THEVISSEN Frank (red.) - De vierde onmacht. Journalisten, polit

Schrijver:
Titel: De vierde onmacht. Journalisten, politici en critici over media en journalistiek
Uitgever: Van Halewyck
Bijzonderheden: 202103312000, Leuven, Van Halewyck, 2010, Very good/Très bel état/Sehr gut/Zeer goed. pp. 467-479 (presentatie van de auteurs) losgesneden maar wel aanwezig
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Paperback met flappen, in-8, 479 pp., enkele bibliografische verwijzingen.
Van de backcover:
'De achteruitgang van ons vak komt ook doordat we alleen nog maar bereid en in staat zijn om het liefst zo vrolijk mogelijk naar onszelf te kijken. Journalistieke formules moeten vooral heel erg leuk zijn. Harde journalistiek mag eigenlijk niet meer, want dat wordt niet gewaardeerd. Uiteindelijk kan je nergens meer terecht als je hard bent geweest.' schrijft Fons de Poel. Nederlands journalist.
In 2009 riep The Guardian-journalist Nick Davies op tot een wedergeboorte van het eerzame vak van journalist. 'De meeste journalisten zijn fatsoenlijke mensen, maar een paar bad guys hebben onze reputatie verknald', verklaarde hij aan de Volkskrant.
Belangenverstrengeling die de berichtgeving over de openbare omroep beïnvloedt, de vele misvattingen over de teloorgang van de gedrukte media, faits divers en pulp die het nieuws overwoekeren, de censuur van elke - onbetamelijke mening`: het is slechts een kleine greep uit wat er allemaal misgaat in de wereld van de media. Over deze en nog vele andere misstanden gaat De vierde onmacht, een verzamelwerk waarin 22 spraakmakende en gezaghebbende auteurs de toestand van onze media en de journalistiek in Vlaanderen scherp op de korrel nemen. Journalisten, politici, academici en mediawatchers laten de lezer binnen in de achterkamers van de media, de plekken waar personaliteiten worden gemaakt en gekraakt, waar nepnieuws wordt geproduceerd en informatie geruisloos verdwijnt of verpulvert tot desinformatie. Dit boek is een vervolg op Media & journalistiek in Vlaanderen. Kritisch doorgelicht. Een actuele verkenningstocht die een nieuwe reeks onthullende feiten en verhelderende inzichten aan het licht brengt. Ook de mediakritiek zelf wordt in deze bundel kritisch aangepakt. De vierde onmacht toont niet alleen dat de media machtig zijn, maar ook dat ze dagelijks geconfronteerd worden met hun onmacht als sterke, onafhankelijke vierde macht op te treden.

Commentaar Lucas Tessens: Journalisten hebben zelden een onbevooroordeelde visie op hun beroep. Vaak is het een pleidooi 'pro domo'. Dat in een ultra-geconcentreerde mediawereld geen plaats is voor kritische stemmen, lijkt mij een evidentie. Maar eens temeer blijft de oligarchie van de Vlaamse media toegedekt en wordt er - ook in dit boek - nog geen tipje van de sluier opgelicht. Dat zelfs de Vlaamse Regulator voor de Media de eigenlijke eigenaars van de media ('media ownership', een begrip dat in Angelsaksische media-doorlichtingen wél veel aandacht krijgt) niet bij name durft te noemen (zogenaamd vanwege de wet op de privacy) is een teken aan de wand, een veeg teken aan de wand. zie onze correspondentie van 2017 met de VRM
Verder lezen

MERS Antique Books

zakelijk

MERS Antique Books uit Antwerpen, België

Logo MERS Antique Books

*** PLEASE ALSO CHECK YOUR SPAM FOLDER ***
MERS Antique Books Antwerp | One of the finest online book shops in Antwerp *** Congo, Architecture, Belgian History, History of France, French Revolution, Cadastre, Monastery, Media, Italian Literature, Science, etc. etc.

https://www.mers.be

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

THEVISSEN Frank (red.) - De vierde onmacht. Journalisten, politici en critici over media en journalistiek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij MERS Antique Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met MERS Antique Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    MERS Antique Books Antwerp
    Kamer van Koophandel nummer: 00330854
    BE0464141832
    https://www.mers.be
  • Na uw bestelling ontvangen u en MERS Antique Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van MERS Antique Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • MERS Antique Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.