Peter van der Coelen, Friso Lammertse (red.), Alexandra Gaba-van Donge

Schrijver:
Titel: De ontdekking van het dagelijks leven van Bosch en Bruegel
ISBN: 9789069182889
Taal: Nederlands
Uitgever: MuseumBoijmans van Beuningen
Bijzonderheden:
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Deze publicatie verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam (10 oktober 2015 – 17 januari 2016).

Jheronimus Bosch, en later ook Quinten Massijs en Lucas van Leyden, ontketenen rond 1500 een revolutie in de schilderkunst. Naast de religieuze thematiek die tot dan toe gebruikelijk was, nemen zij voor hun panelen het alledaagse leven tot onderwerp.
Met hun profane, satirische voorstellingen, beelden vol spotlust en leedvermaak, gesitueerd op herkenbare plekken – herbergen, markten, hoerenkasten – vestigen deze pioniers een nieuwe stroming, die artistiek haar hoogtepunt bereikt in de werken van Pieter Bruegel de Oude.
Met ironie en zelfspot wordt de maatschappij weerspiegeld in de kunst. Soms is er sprake van een moraal, maar humor en satire overheersen. Deze zogenoemde genrevoorstellingen vormen het begin van een beeldtaal die tot ver in de zeventiende eeuw voortduurt.

De eerste lichting schilders en prentmakers die tussen grofweg 1500 en 1570 het nieuwe genre ontwikkelden staat in dit boek centraal. Nooit eerder is er een tentoonstelling of publicatie aan de vroege genrekunst gewijd. Anders dan een traditionele catalogus geeft deze rijk geïllustreerde uitgave, onder redactie van conservatoren Friso Lammertse en Peter van der Coelen, dan ook een breed overzicht van de voornaamste kunstenaars en ontwikkelingen dat voorziet in deze lacune. Daarnaast worden in een zestal thematische intermezzo’s enkele alledaagse gebruiksvoorwerpen, die op de schilderijen zijn afgebeeld, uitgelicht en in verband gebracht met voorwerpen uit de museumcollectie.

Afmetingen:22,5 x 28 cmPagina's:288
Verder lezen

Kunstboeken online

particulier

Kunstboeken online uit Rotterdam

Logo Kunstboeken online

De (kunst) boeken worden binnen 3 dagen naar u toe gestuurd.
Bij bestelling kunt u ook makkelijk en snel met Ideal betalen.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Peter van der Coelen, Friso Lammertse (red.), Alexandra Gaba-van Dongen, Lucinda Timmermans, Matthias Ub - De ontdekking van het dagelijks leven van Bosch en Bruegel Peter van der Coelen, Friso Lammertse (red.), Alexandra Gaba-van Dongen, Lucinda Timmermans, Matthias Ub - De ontdekking van het dagelijks leven van Bosch en Bruegel

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Kunstboeken online

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Kunstboeken online
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kunstboeken online een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kunstboeken online vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Kunstboeken online kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.