Willy Corsari - Chimaera

Schrijver:
Titel: Chimaera
Taal: Nederlands
Uitgever: 's-Gravenhage H. P. Leopold's U,-M 1e druk MXMXXIX (1929) schaars!
Bijzonderheden: geb. hardcover in paars linnen met goudopdruk, nog prima staat
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Willy Corsari (pseudoniem van Wilhelmina Angela Douwes-Schmidt) (Sint-Pieters-Jette, Brussel, 26 december 1897 – Amstelveen, 11 mei 1998) was een Nederlandse schrijfster van meisjesboeken, romans, detectives, korte verhalen en toneelstukken.[1] Ze was wars van literaire vernieuwing.

Wilhelmina Angela Schmidt was een dochter van Cornelis Nicolaas Schmidt, diamantbewerker, amateurzanger en beeldhouwer, en Elisabeth Christina Benit, pianiste. Haar vader (die als amateurzanger de artiestennaam Corsari gebruikte) wilde dat zij operazangeres werd. Daartoe kreeg ze zang- en pianoles. In 1902 verhuisde het gezin naar Den Haag. Toen ze tien jaar was werd een eerste verhaal van haar geplaatst in het Het Volk. Haar ouders trokken de wereld over. Ze verbleef enige tijd in Nederlands-Indië, Amsterdam, en Berlijn.

Ze trouwde op 1 mei 1919 in Amsterdam met Antoni Ewoud Sichterman. Zij kregen een zoon. Na hun scheiding hertrouwde ze met een vriend, Hendrik Willem Cornelis Douwens, vooral om de voogdij over haar zoon niet te verliezen. Toen Douwens in 1931 overleed trouwde ze niet meer. Wel had ze verhoudingen met onder meer Jan Campert.

Schmidt/Corsari studeerde aan de Toneelschool van Amsterdam, maar daar bleek dat haar stem ongeschikt was voor opera. Ze deed mee aan het cabaret aldaar en trad op met grote namen als Jean-Louis Pisuisse en Louis Davids. Deze ervaringen beschreef zij in haar Liedjes en herinneringen.

Daarna werd haar schrijverstalent ontdekt, waardoor zij verderging als populair auteur die een breed publiek wist te bereiken. Haar eerste publicaties verschenen vanaf 1916 in tijdschriften; in 1927 kwam haar eerste boek uit. Haar grootste populariteit bereikte zij in de jaren vijftig. Ze vertaalde ook werk van anderen, zoals van Louis Bromfield en Albert Camus.

Thema's uit haar werk zijn haar visie op de maatschappelijke normen, eenzaamheid, euthanasie en homoseksualiteit, de man-vrouwverhouding en de botsing tussen carrière en gezinsleven, cabaret en geloof. Ook oorlog is een terugkerend thema in Corsari’s werk. Haar werk werd vertaald in het Afrikaans, Deens, Duits, Engels, Frans, Fries, Hongaars, Ivriet, Noors, Spaans, Tsjechisch en Zweeds.

Begin jaren tachtig kwam er wegens ouderdomskwalen een einde aan haar loopbaan.

In 1990 werd ze benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Willy Corsari - Chimaera Willy Corsari - Chimaera

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.