Loes de Keuning-Volkers - ENKELE REIS ver weg, Voorschotense em

Schrijver:
Titel: ENKELE REIS ver weg, Voorschotense emigranten 1950-1960
Taal: Nederlands
Uitgever: Gingko te Leiden
Bijzonderheden: In Voorschoten gratis bezorging
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Paperback, 134 pagina's, 400 gram.

Enkele Reis Ver Weg gaat over de emigratiegolf die vlak na de oorlog ontstond en in de jaren vijftig een piek bereikte. Honderdduizenden Nederlanders, vaak aangemoedigd door de toenmalige regering, verhuisden naar landen als Canada, Australië en Nieuw Zeeland.

Ook in het kleine dorpje Voorschoten zochten velen tussen de jaren 1950 en 1960 naar een betere toekomst in ‘den vreemden’. Loes de Keuning – Volkers schreef speciaal over hen dit boek. Aanleiding was een serie brieven die van 1950 tot 1952 in het plaatselijke nieuws en advertentieblad De Omroeper verscheen en geschreven was door E.M.I. Grant. Pseudoniem van een Voorschotenaar, die met zijn gezin naar Australië vertrok. Een prachtig ooggetuige verslag van hoe zo’n grote reis verliep en hoe bij aankomst het zoeken naar een verdere toekomst begon. Loes ging ook op zoek naar nog andere geëmigreerde Voorschotenaren en vond er velen die bereid waren hun verhaal te vertellen. Niet iedere emigrant was nog in leven, maar kinderen en zelfs kleinkinderen wisten heel veel van DE reis van hun ouders.

Loes de Keuning – Volkers, dochter van de Voorschotense drukker - boekhandelaar Abraham Volkers, heeft door haar achtergrond en werk als journaliste, een meer dan normale belangstelling voor haar dorp.

Mede doordat alle jaargangen van het huis aan huisblad De Omroeper, verschenen tussen 1949 en 1978, uitgegeven door Volkers en voortgezet door Ed en Loes de Keuning, nog aanwezig zijn en een uniek inzicht geven in de ontwikkeling van Voorschoten, ontstond dit boekje over geëmigreerde Voorschotenaren.
Verder lezen

Paulsboeken uit Voorschoten

particulier
.
GRATIS BEZORGING IN VOORSCHOTEN.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Loes de Keuning-Volkers - ENKELE REIS ver weg, Voorschotense emigranten 1950-1960

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Paulsboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Paulsboeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Paulsboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Paulsboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Paulsboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.