Plato - Verzameld werk. Vertaald door Mario Molegraaf en Hans W

Schrijver:
Titel: Verzameld werk. Vertaald door Mario Molegraaf en Hans Warren. 3 delen in cassette
ISBN: 9789035136694
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheden: 2012, 3 pb's, in cassette, 2764 blz
Prijs: € 150,00
Verzendkosten: € 7,70 (binnen Nederland)
Meer info:
Deel 1 heeft een leesvouw in de rug; verder zijn de delen als nieuw. Op de rand is de cassette op 1 plek 5 cm ingescheurd.

Samenvatting
Deel 1: 1 t/m 8
Euthydemos, Ion, Menexenos en Hippias zijn vier kleinere werken met de beroemde filosoof Sokrates in de hoofdrol, die zich kenmerken door Plato's unieke ironische ondertoon.In de dialoog Theaitetos draait het om de vraag: Wat is kennis? Op die vraag komt een verrassend antwoord.De Apologia van Sokrates, en Plato's Euthyfron, Kriton en Faidon vormen samen een tetralogie over 'het weerzinwekkende lot van de oude filosoof Sokrates'. Deze werken, met hun aangrijpende en diepzinnige proza, worden gezien als een hoogtepunt in Plato's oeuvre.In De sofist gaat Plato op zoek naar de ware aard van de door hem zo verafschuwde sofisten. Het werk is rijk aan hilarische momenten en snijdt vraagstukken aan die nog steeds actueel zijn.In Alkibiades spreekt Sokrates met de jonge en gedreven politicus Alkibiades over diens politieke ambities. Symposion is wellicht het geestigste, meest diepzinnige, verrukkelijkste werk dat ooit over de liefde geschreven is.De Staatsman, die de laatste jaren sterk in de belangstelling is komen te staan, biedt verrassende antwoorden op moderne vragen over staatsvorm en bestuur.In Faidros, een van Plato's meest po?tische werken, neemt hij op een uitdagende, vermakelijke en ontroerende manier afscheid van zijn leer over de idee?n.
Deel 2: 9 t/m 12
Het Bestel, Plato's vurige pleidooi voor het onafhankelijke denken, werd beroemd en berucht vanwege de radicale idee?n over politiek en literatuur die erin worden uitgesproken.In Timaios en Kritias probeert Plato op zijn onovertroffen wijze de inrichting van de kosmos en het ontstaan van de mens te verklaren. Het zijn mogelijk de laatste werken die hij schreef. Ze vormen een indrukwekkend literair testament.Plato toont in Protagoras en Menon aan dat de maakbaarheid van de mens een illusie is. Op het scherpst van de snede bediscussieert hij de hoogste waarden van het bestaan. Geestige terzijdes en subtiele spot maken deze dialogen tot meesterwerken van polemiek.De dialoog Gorgias is de afsluiting en het hoogtepunt in Plato's strijd met de sofisten, de populaire redenaars die aan rechtvaardigheid geen boodschap hadden. Met ongekende hartstocht pleit Plato voor een rechtvaardig leven zonder concessies, waardoor Gorgias een van die zeldzame boeken op leven en dood wordt.
Deel 3: 13 t/m 17
Waarom zou er een werkelijkheid achter de werkelijkheid moeten bestaan? In Kratylos en Parmenides dwingt Plato ons terug te gaan naar het begin, naar de simpelste kwesties. En dan blijkt geen enkele zekerheid zeker.Het goede leven, of g?ed leven? Jongensvriend gaat over de vraag of lust dan wel wijsheid verkieslijk is.Hoe verover je de leukste jongens van de stad? Door met hen te praten. In Deel 1 Charmides, Laches en Lysis geeft Plato een paar aanstekelijke demonstraties.In Wettensupplement gaat Plato op een rationele en revolutionaire manier op zoek naar de goden. In Brieven formuleert Plato het beginsel waarop alle moderne rechtsstaten zijn gebaseerd: 'Een staat met gelijkheid voor de wet'.In Wetten wordt een ideale staat bedacht, met zelfs regels voor het seksuele leven van de burgers. Met zijn sprankelende dialogen is Wetten misschien wel het meest miskende werk uit de wereldliteratuur.
Verder lezen

Kantelberg uit Marknesse

zakelijk
- boeken die vóór 15.00 uur worden besteld worden dezelfde dag zonder voorafgaande mededeling verzonden;
- omdat verzending uiterlijk de volgende dag plaatsvindt ontvangt u geen bericht meer van ons;
- er hoeft niet vooraf betaald te worden; de rekening zit bij het boek ingesloten; er kan ook vooraf met i-Deal betaald worden (niet voor het buitenland);
- er worden geen verpakkings- en handlingskosten in rekening gebracht; u betaalt alleen de portokosten extra;
- portokosten voor België t/m 2 kg 8,95; voor bestellingen uit andere landen ontvangt u eerst een mededeling met de portokosten.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Kantelberg

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Kantelberg
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Kantelberg Antiquariaat
    Kamer van Koophandel nummer: 82303185
    NL003676783B91
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kantelberg een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kantelberg vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Kantelberg kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.