Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Timmers, Prof. Dr. J.J.M. - Spiegel van twintig eeuwen / De Men

Schrijver:
Titel: Spiegel van twintig eeuwen / De Mens in de Lage Landen
Taal: Nederlands
Uitgever: Elsevier
Bijzonderheden: 1963, welke druk staat niet vermeld, 192 pagina's, paperback (gelezen)
Prijs: € 3,25
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
"De beschaving is, naast de religie, het rijkste bezit van een volk, dat haar als een schat behoedt en als een kostbare erfenis doorgeeft van geslacht op geslacht. Elke generatie drukt haar eigen merkteken op haar bezit aan beschaving... Het is nuttig en heilzaam zich bij wijlen te bezinnen op het erfdeel der voorgaande geslachten", zo schrijft Prof. Dr. J.J.M. Timmers in zijn voorwoord tot de Atlas van de Nederlandse Beschaving.
In Spiegel van Twintig Eeuwen, een cultuurgeschiedenis der Lage Landen, begeeft professor Timmers zich wederom op het gebied dat hem zo na aan het hart ligt en waarop hij bij uitstek deskundig is. In dit boek schetst hij de ontwikkeling van al die vele facetten die tezamen het cultuurbeeld van onze landen bepalen: de beeldende kunsten, de architectuur, de muziek, de letterkunde, het theater, de nalatenschap die ook thans nog een concrete getuigenis aflegt van twintig eeuwen cultuur, maar ook observeert hij de mens die van generatie op generatie die beschaving gestalte gaf, verder leidde, beïnvloedde.
Door zijn boeiende tekst en zijn talrijke, met zorg geselecteerde illustraties, is Spiegel van Twintig Eeuwen, de 250ste Elsevierpocket, een waardige mijlpaal geworden in het gestadig groeiende aantal Elsevierpockets.
Prof. Dr. J.J.M. Timmers, directeur van de Jan van Eyck-academie te Maastricht, heeft de laatste jaren als publicist grote naam verworven. Van zijn werken noemen wij o.a.: Symboliek en Iconografie der christelijke kunst, Atlas van de Nederlandse Beschaving, Gids voor Rome en omstreken.
Met een woord vooraf door Graaf J. de Borchgrave d'Altena, Ere-conservator der Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis te Brussel.
Verder lezen

Tussen de boeken uit Almere

particulier
Controleer a.u.b. na uw bestelling voor de zekerheid uw ongewenste mail. Een enkele keer komt het voor dat een reactie mijnerzijds daarin terecht komt.
Controleer a.u.b. ook voor de zekerheid het adres wat u opgeeft om het boek naartoe te laten sturen. Het gebeurt namelijk nog weleens dat een opgegeven adres of postcode volgens PostNL onjuist is.
Bij aankoop van meerdere boeken worden de verzendkosten gecombineerd.
Voor verzending naar een adres buiten Nederland gelden andere tarieven dan op deze site bij de boeken staat vermeld.
VERZENDING: Bestellingen worden 1x per week, doorgaans op donderdag of vrijdag, naar de post gebracht.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Timmers, Prof. Dr. J.J.M. - Spiegel van twintig eeuwen / De Mens in de Lage Landen