Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Het Overijssels landschap

Schrijver:
Titel: Het Overijssels landschap
ISBN: 9789066303126
Taal: Nederlands
Uitgever: Waanders, Uitgeverij
Bijzonderheden: 1991, welke druk staat niet vermeld, 160 pagina's, gebonden met stofomslag
Prijs: € 21,25
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Golvende heidevelden, uitgestrekte bossen, hoog oprijzende heuvelruggen, brede rivieren, grillige beken. Overijssel bezit een zeldzaam rijke verscheidenheid aan landschapstypen.
De bekende fotograaf Ger Dekkers zwierf er rond in alle seizoenen en hij betrapte de provincie in tientallen sublieme foto's.
Van een Saksisch boerderijtje in het kleinschalige Twente tot de weidse rust van een winterdag in de Weerribben, van de voorname stilte van een statig landgoed tot de geweldige wolkenluchten boven een traag stromende IJssel, van droge heide tot vochtige veenplassen.
Het resultaat zou op zich al een ongemeen fraai fotoalbum zijn. Maar dit boek biedt nog veel meer. Een vijftal auteurs van naam heeft, ieder met een eigen invalshoek en stijl, na een korter of langer verblijf een verhaal bijgedragen met het land en de bewoners van deze provincie als achtergrond. Bovendien heeft Ida Gerhardt ermee ingestemd, dat een keuze uit haar verzamelde gedichten aan deze impressies werd toegevoegd. Fotokunst en literatuur in zeldzame harmonie gerangschikt rond de natuur in een van Nederlands fraaiste provincies.
Dat is het verrassende verjaardagsgeschenk van de Stichting Het Overijssels Landschap, die al zestig jaar strijdt tégen verarming en verloedering en vóór het behoud van onze natuurlijke rijkdom.
Met medewerking van:
- H.H. ter Balkt
- Igor Cornelissen
- Renate Dorrestein
- Ida Gerhardt
- Doeschka Meysing
- Mischa de Vreede
Verder lezen

Tussen de boeken uit Almere

particulier
Controleer a.u.b. na uw bestelling voor de zekerheid uw ongewenste mail. Een enkele keer komt het voor dat een reactie mijnerzijds daarin terecht komt.
Controleer a.u.b. ook voor de zekerheid het adres wat u opgeeft om het boek naartoe te laten sturen. Het gebeurt namelijk nog weleens dat een opgegeven adres of postcode volgens PostNL onjuist is.
Bij aankoop van meerdere boeken worden de verzendkosten gecombineerd.
Voor verzending naar een adres buiten Nederland gelden andere tarieven dan op deze site bij de boeken staat vermeld.
VERZENDING: Bestellingen worden 1x per week, doorgaans op donderdag of vrijdag, naar de post gebracht.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Het Overijssels landschap