Eke Marien 60364, Jan Groenewold 107355 - Cook & Chemist smakel

Schrijver:
Titel: Cook & Chemist smakelijke experimenten uit de moleculaire keuken voor iedere kookliefhebber
ISBN: 9789061129158
Taal: Nederlands
Uitgever: Karakter Uitgevers BV
Bijzonderheden: Goed, 2007, Gekartonneerd, 144p
Prijs: € 14,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Moleculair koken is internationaal een sterk opkomend fenomeen, maar krijgt ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Chemici als Hervé This en topkoks als Jonnie Boer, Ron Blaauw en Heston Blumenthal werken samen aan vernieuwingen op culinair gebied.\nMaar wat is moleculair koken nu eigenlijk? Kort gezegd is het een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten. Voorbeelden van moleculair koken zijn 'frituren' in stikstof en het op lage temperatuur garen van vacuümverpakt voedsel.\nDeze trend is te vertalen naar een manier van koken die ook thuis in de keuken toepasbaar is. Als je weet waarom je een bepaalde handeling in de keuken verricht, krijg je meer inzicht in het kookproces. Waarom moet de bouillon beetje voor beetje bij risotto gevoegd worden en niet in één keer een hele plens? Heeft de manier van bereiden invloed op smaak en textuur? Jazeker!\nIn Cook & Chemist leggen Cook Eke Mariën en Chemist Jan Groenewold uit hoe je de principes van het moleculaire koken kunt toepassen in de keuken thuis. Ze laten zien dat de smaken intenser worden en geven uitleg over de verschillende manieren van voedselbereiding gebaseerd op de technieken en opvatting van de moleculaire keuken.\nEke Mariën werkt als freelance foodstylist onder meer voor bladen als Delicious, Margriet en Seasons. Daarnaast heeft hij een eigen cateringbedrijf: Eke Kookt.\nJan Groenewold is als docent fysische chemie verbonden aan de Universiteit Utrecht.
Verder lezen

De Slegte uit Almere

zakelijk

Logo De Slegte

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Eke Marien 60364, Jan Groenewold 107355 - Cook & Chemist smakelijke experimenten uit de moleculaire keuken voor iedere kookliefhebber