Dr. H.F. Kohlbrugge - Kohlbrugge, Dr. H.F.-Het lidmaatschap bij

Schrijver:
Titel: Kohlbrugge, Dr. H.F.-Het lidmaatschap bij de Hervormde Gemeente hier te lande mij willekeurig belet
ISBN: 9050301266
Uitgever:
Bijzonderheden: Het lidmaatschap bij de Hervormde Gemeente hier te lande mij willekeurig belet van dr. H.F. Kohlbrugge is in 1833 voor het eerst verschenen.  Het bevat alle documenten en correspondentie tussen Kohlbrugge en de Nederlandse Hervormde Kerk over zij...
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Het lidmaatschap bij de Hervormde Gemeente hier te lande mij willekeurig belet van dr. H.F. Kohlbrugge is in 1833 voor het eerst verschenen. 
Het bevat alle documenten en correspondentie tussen Kohlbrugge en de Nederlandse Hervormde Kerk over zijn toelating. Tevens geeft Kohlbrugge een uiteenzetting over zijn afzetting als proponent bij de Hersteld Evangelisch-Lutherse gemeente van Amsterdam. Dit aangrijpende boek deed bij verschijning veel stof opwaaien. 
De uitgave is voorzien van een inleiding van Dr. J. van Oort, kerkhistoricus aan de Rijksuniversiteit te Utrecht en bestuurslid van de Stichting Vrienden van Dr. H.F. Kohlbrugge.
Dr. Herman Friedrich Kohlbrugge is geboren op 15 augustus 1803 en overleed op 5 maart 1875. In de kerkelijk zeer onrustige 19e eeuw ging hij zijn eigen weg, voor een deel gedwongen door het beleid van de kerkelijke autoriteiten. Zijn geschriften oefenen tot op deze dag grote invloed uit in de verschillende protestantse kerken in Nederland. Dit werk is onmisbaar om hem in zijn achtergrond te leren verstaan.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dr. H.F. Kohlbrugge - Kohlbrugge, Dr. H.F.-Het lidmaatschap bij de Hervormde Gemeente hier te lande mij willekeurig belet