H.C. Voorhoeve - Voorhoeve, H.C.-Vaccinatiedwang is gewetensdwa

Schrijver:
Titel: Voorhoeve, H.C.-Vaccinatiedwang is gewetensdwang (nieuw)
ISBN: 9789077530405
Uitgever:
Bijzonderheden: Vaccinatiedwang is gewetensdwang, rede gehouden te Rotterdam door H.C. Voorhoeve (1837-1901) tijdens de ledenvergadering van de Rotterdamse afdeling van de Bond tegen Vaccinatiedwang.  In een groot deel van de negentiende eeuw en in het begin van...
Prijs: € 2,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Vaccinatiedwang is gewetensdwang, rede gehouden te Rotterdam door H.C. Voorhoeve (1837-1901) tijdens de ledenvergadering van de Rotterdamse afdeling van de Bond tegen Vaccinatiedwang. 
In een groot deel van de negentiende eeuw en in het begin van de twintigste eeuw heeft er in Nederland een indirecte inentingsplicht tegen pokken bestaan. Kinderen die niet ingeënt waren, mochten niet naar school. In antirevolutionaire kringen werd destijds daartegen sterk geageerd.
In dat kader verscheen in 1884 ook deze rede van de heer H.C. Voorhoeve (die zelf overigens ook gewetensbezwaren tegen de vaccinatie had).
De argumenten van toen tegen de vaccinatiedwang gelden voor een belangrijk deel nu nog. In het bijzonder is vaccinatiedwang gewetensdwang voor iemand die gewetensbezwaren tegen vaccinatie heeft. Ook schendt de vaccinatiedwang de persoonlijke en lichaamsvrijheid van eenieder.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

H.C. Voorhoeve - Voorhoeve, H.C.-Vaccinatiedwang is gewetensdwang (nieuw)