Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Pavese, Cesare - Gesprekken met Leuco (mooie vertaling van C. v

Schrijver:
Titel: Gesprekken met Leuco (mooie vertaling van C. van Gruting - Venlet en E. Tavanti - van Gruting)
ISBN: 9789023409694
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Zeer goed, mooi, schoon, strak, ongelezen. 220 p. Rechte rug, zonder leesvouw of verkleuring. Geen naam, strepen etc. wit stickertje binnenkant omslag, absoluut niet stoend.
Prijs: € 16,45
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
'Ik wist het toen nog niet, ik wist het de volgende dag nog niet, maar ik behoorde haar al toe, in de ban gekomen van haar blik, van de open ruimte die zij innam, van de open plek, van de berg.'

Gesprekken met Leuco is een betoverend boek. Pavese beschouwde het als zijn lievelingsboek. Het lag op zijn nachtkastje toen hij op 27 augustus 1950 een einde aan zijn leven maakte.

Het boek bestaat uit zevenentwintig dialogen tussen figuren uit de Griekse mythologie: bekende mensen en helden maar ook naamloze herders, nimfen en goden. Zo spreekt Oedipus met Tiresias, Hermes met Meleager, Prometheus met Heracles, Orpheus met Baccha, Circe met Leucothe. Ze spreken over diepgaande zaken als de onmogelijkheid van leven zonder pijn en zonder herinnering, het weigeren van onsterfelijkheid, de dood als geschenk.

In het voorwoord legt Pavese uit waarom hij de mythologie gebruikt: de mythen geven ons de vertrouwde symbolen en verhalen, en nieuwe onthullingen en verrassingen komen voort uit het al bekende. 'De zekerste - en snelste - manier om verrast te worden (is) het onverstoorbaar gadeslaan van steeds hetzelfde voorwerp. Op een gegeven ogenblik zal het ons voorkomen - wonderlijk genoeg - dat wi dit voorwerp nog nooit gezien hebben.' De verrassingen in dit boek bestaan uit indrukwekkende apodictische en aforistische formuleringen die zich stuk voor stuk in het geheugen branden.

Cesare Pavese (1908-1950) is een van de grootste schrijvers uit de Italiaanse literatuur. In 1949 ontving hij de belangrijkste literaire prijs van Italiƫ, de Premio Strega. Bij De Bezige Bij verschenen Jouw land, De maan en het vuur, Stilte in augustus, Vriendinnen, De duivel op de heuvels, De mooie zomer en Pavese's dagboeken Leven als ambacht.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pavese, Cesare - Gesprekken met Leuco (mooie vertaling van C. van Gruting - Venlet en E. Tavanti - van Gruting) Pavese, Cesare - Gesprekken met Leuco (mooie vertaling van C. van Gruting - Venlet en E. Tavanti - van Gruting)