Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Lautreamont, Comte de (pseudoniem van Isodore Ducasse) - De zan

Schrijver:
Titel: De zangen van Maldoror (mooie vertaling van C.N. Lijsen)
ISBN: 9789025351564
Uitgever: Athenaeum - Polak & van Gennep
Bijzonderheden: Zeer goed, mooi, schoon, strak, ongelezen. 1992, 226 p. Rechte rug, zonder leesvouw of verkleuring. Geen naam, strepen etc.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 9,90
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Comte de Lautréamont, pseudoniem van Isidore Ducasse ( 1846-1870), iis de auteur van zijn Les chants de Maldoror, dat door velen als hét hoogtepunt van de Franse romantische literatuur wordt beschouwd.

Het mysterie van Comte de Lautréamont met zijn kleine oeuvre blijft de verbeelding prikkelen. André Gide schreef: ‘Hier hebben we een werk dat me in een ongelooflijke roes brengt.’ André Breton zag het boek als: ‘de uitdrukking van een totale openbaring die de menselijke vermogens te boven gaat’. En Guy Debord had maar voor twee figuren uit de wereld van de literatuur diepe bewondering: Arthur Cravan en Lautréamont.

De Zangen van Maldoror zijn een van de vroegste en meest fantasierijke voorbeelden van surrealistisch proza. Lautréamont legt een bizarre, visionaire wereld van grafdelvers, hermafrodieten, krankzinnigen en losgeslagen kinderen bloot, en diept de meest exotische exemplaren uit het bestiarium van De Buffon op.

Lautréamont schept een droomwereld, haalt alle grondbeginselen van de aristotelische logica en gevestigde moraal onderuit. Zijn werk is een extrapolatie, een zoektocht in het onbegrensde, het onvoorspelbare.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lautreamont, Comte de (pseudoniem van Isodore Ducasse) - De zangen van Maldoror (mooie vertaling van C.N. Lijsen) Lautreamont, Comte de (pseudoniem van Isodore Ducasse) - De zangen van Maldoror (mooie vertaling van C.N. Lijsen) Lautreamont, Comte de (pseudoniem van Isodore Ducasse) - De zangen van Maldoror (mooie vertaling van C.N. Lijsen)