March, William - Compagnie K

Schrijver:
Titel: Compagnie K
ISBN: 9789089600011
Taal: Nederlands
Uitgever: Dulce & Decorum, Deventer - Reeks : Bibliotheek van de Eerste Wereldoorlog. Nr. 1.
Bijzonderheden: Paperback, 2008, 162 blz.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Oorlogsroman.

In 1933, kort na de geweldige hausse oorlogsromans die het lezerspubliek bijna letterlijk deed snakken naar een adempauze en behoorlijk oorlogsmoe maakte, verscheen Company K. William March, een veelgelauwerde oorlogsveteraan, beschreef in 113 veelal korte schetsen de wederwaardigheden van compagnie K; het moment van aanmelding en verscheping, de hemeltergende frontervaringen en de terugkeer naar Amerika. Ondanks zijn oorlogsmoeheid had het publiek oog voor deze uitzonderlijke schrijfprestatie getuige de vele lovende kritieken en de hoge verkoopcijfers.

Een van de bijzondere kanten van het boek is het feit dat we de diverse voorvallen, bijna alle facetten van de oorlog komen aan bod, zien door de ogen van de verschillende leden van de compagnie. De compagnie die zich manmoedig probeert staande te houden in die weerzinwekkende omstandigheden, is niet de hoofdpersoon. Het zijn de vele tientallen verschillende individuen, hun gedachten, frustraties en diepgewortelde angsten die de kern vormen van het boek. Compagnie K is het verhaal van de gewone soldaat, een verhaal dat onder de huid van de lezer kruipt en hem niet meer met rust laat.

Soldaat Yancey van compagnie K vermoedt dat geen oorlog langer dan een week zal duren als de gewone soldaten van de verschillende legers op een rivieroever bij elkaar gaan zitten en de zaken rustig bespreken. Maar de gewone soldaat is slechts kanonnenvoer en heeft het niet voor het zeggen. De onbekende soldaat in Compagnie K is onbekend omdat hij hangend in het prikkeldraad met zijn ingewanden naar buiten, zijn naamplaatje, brieven en al het andere dat hem kan identificeren weggooit opdat hij niet naar de Verenigde Staten teruggebracht zal worden als propagandavoer voor hypocrieten.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.