Eisenga-de Groot, Tjitske - Tjitske's dagboek. Tjitske's deiboe

Schrijver:
Titel: Tjitske's dagboek. Tjitske's deiboek.
ISBN: 9789056153236
Taal: Nederlands
Uitgever: Bornmeer, Gorredijk
Bijzonderheden: Gebonden, 2014, 175 blz. Nederlands- en Friestalig. Met foto's.
Prijs: € 9,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dagboek geschreven tussen 1943 en 1946 door een jonge Friese vrouw, Tjitske Eisinga (1908-1973), die haar man verliest in de Tweede Wereldoorlog. Zij beschrijft hoe ze probeert het gezin met twee jonge kinderen draaiende te houden. De emoties om het verlies van haar man staan centraal. Daarnaast kampt ze ook nog met een ernstige ziekte, namelijk MS, die haar krachten langzaamaan aantast. Het is een zeer aangrijpend dagboek. Haar man is waarschijnlijk zonder proces door de Duitsers geëxecuteerd. In een uitgebreid voorwoord wordt dit gedeelte van de geschiedenis toegelicht. Ook staat er een biografie in over het leven van Tjitske. Zowel Tjitske als haar man waren docent. Het gezin was betrokken bij linkse verenigingen en zeer politiek betrokken. Deze uitgave is verzorgd door Roel van der Heide, die onder andere een biografie over de echtgenoot Jan Eisinga schreef, en Truus de Witte, gepromoveerd op het onderwerp 'Oorlogsvermisten'. Het dagboek is zeer aangrijpend en persoonlijk en maakt nieuwsgierig naar hoe het deze vrouw na 1946 vergaan is. Ze schrijft helder en oprecht. Deze uitgave is zowel Nederlands- als Friestalig.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Eisenga-de Groot, Tjitske - Tjitske's dagboek. Tjitske's deiboek.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.