Baeten Herman - Hendrik van Veldeke en zijn muziek

Schrijver:
Titel: Hendrik van Veldeke en zijn muziek
ISBN: 9789068532036
Taal: Nederlands
Uitgever: Alamire Muziekuitgeverij
Bijzonderheden: Gebonden harcover , 2014, fraai geïllustreerd, nieuw, geseald
Prijs: € 35,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Hendrik van Veldeke is genoegzaam bekend als de eerste met naam gekende dichter van ons taalgebied. Veel minder mensen weten dat hij ook een gevierd minnezanger was. Veldeke was in feite de allereerste minnezanger en werd erg geprezen door de generatie die na hem kwam.

Van zijn oeuvre werden, naast teksten van zijn minneliederen, ook de Sint-Servaaslegende en de Eneïde overgeleverd. Zijn muziek is helaas integraal verloren gegaan. Daarom was het voor Musica, Impulscentrum voor Muziek, een uitdaging om de muziek van Veldeke opnieuw tot klinken te brengen.

In een onderzoekstraject van meer dan vijf jaar maakten de belangrijkste Veldeke-specialisten een balans op van het bestaande onderzoek. Op basis daarvan werd een zoektocht gestart naar de verloren gegane muziek. Internationale specialisten gingen, samen met een keur van jonge musici, op zoek naar de muziek zoals die bij Veldeke zou kunnen geklonken hebben. Orgelpunt van het project was de 30ste internationale Dag Oude Muziek op 30 juni 2013 in Alden Biesen. Achttien ensembles brachten de hele dag door muziek van Veldeke en zijn tijd, een heus huzarenstuk.

De belangrijkste actoren in dit onderzoek schreven elk hun bevindingen neer in een essay. Deze werden gebundeld in het rijk geïllustreerde boek ?Hendrik van Veldeke en zijn muziek'. Zowel historie, kunsthistorie als taal en dichtkunst komen uitgebreid aan bod. De muziek van Veldeke krijgt een bijzondere plaats door de bijdrage van twee specialisten in de middeleeuwse muziek. De publicatie is een mijlpaal in het zoeken naar de roots van de eerste minnezanger, een zoektocht die zeker nog een vervolg zal krijgen.
Verder lezen

Joepie`s uit Landgraaf

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Joepie`s

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Joepie`s
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Joepie`s een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Joepie`s vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Joepie`s kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.