Storr, Anthony - Reuzen op lemen voeten. Een studie over goeroe

Schrijver:
Titel: Reuzen op lemen voeten. Een studie over goeroes.
ISBN: 9789057120206
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuwezijds, Amsterdam
Bijzonderheden: 1998, 245pp, paperback. Vertaling: Ralphien Boissevain.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een verhelderende verhandeling over een ingewikkeld onderwerp - de menselijke behoefte aan spiritueel leiderschap en waarom we ons hierbij zo snel laten bedriegen. (The Times)

In de loop van de geschiedenis zijn vele goeroes de revue gepasseerd: van gerespecteerde geestelijk leiders als Ignatius van Loyola tot gewelddadige sekteleiders als David Koresh. Hoe is het mogelijk dat - op het eerste gezicht - totaal verschillende persoonlijkheden erin slagen anderen ervan te overtuigen dat hun zienswijze de enige juiste is? Zijn de volgelingen verblind of is hier ook nog iets anders aan de hand?

In Reuzen op lemen voeten laat Anthony Storr op een verbluffende wijze zien dat deze leiders meer met elkaar gemeen hebben dan tot nog toe werd aangenomen. Naast Jones, Koresh en Ignatius van Loyola vertelt hij ook over het leven en de persoonlijkheidskenmerken van Jezus, Freud, Jung, Rudolf Steiner, Gurdjieff en Bhagwan. Wat dreef hen? Waar kwamen hun inzichten vandaan? Waarom voelden zij zich uitverkoren? Hoe is hun relatie met volgelingen en wat bezielde deze laatsten?

Tijdens het lezen van dit boek, waarin Storr de grens tussen ogenschijnlijk gezond verstand en waarschijnlijke gekte aftast, wordt de persoon achter de goeroe 'ontmaskerd'.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  De Boekenzolder
  Kamer van Koophandel nummer: 01139857

  http://deboekenzolder.boekwinkeltjes.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.