Meel, Piet van - Mijn doolhof / overtuigingen en dromen

Schrijver:
Titel: Mijn doolhof / overtuigingen en dromen
ISBN: 9789402146523
Taal: Nederlands
Uitgever: Brave New Books
Bijzonderheden: 2016, 134pp, Gebonden
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 6,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De biografie voor de achterkant

Dr. Piet van Meel (1943, econoom) is een veelzijdig persoon. Hij houdt zich bezig met meerdere vormen van techniek, handel, economie, spiritualiteit, filosofie, fysica en geschiedenis en maakt zich zorgen om het milieu. Hij creëert glas-in-lood kunst en is actief sporter. Hij schrijft in een stijl van magisch realisme en laat de lezer op onorthodoxe wijze delen in een aantal vraagstukken rondom samenleving, filosofie en spiritualiteit.

De samenvatting van het boek

Mijn leven is een zoektocht door een doolhof naar begrip van alles. Naar een overtuiging hoe alles zin heeft en werkt. Dat beeld wordt gevormd via studie, ervaringen, dromen, en eigen denken. Het is een zoektocht in een doolhof met regelmatig doodlopende trajecten, gaandeweg groeien de overtuigingen.

Uitgebreide samenvatting

Wat er zich in ieders en ook mijn hoofd afspeelt is een mengeling van denken, weten, overtuigingen, emoties, fantasieën en dromen. Die fantasieën en die dromen hebben vaak een onbekende bedoeling en betekenis. Dat denken lijkt een stevige basis te hebben maar naarmate de tijd verder gaat veranderen de gedachten en ook het geloven. De overtuigingen hebben een langere houdbaarheids-termijn maar hun plaats wordt na verloop van tijd toch ook ingenomen door andere.
Alles bij elkaar is er in het hoofd gedurende het leven een tocht gaande door een doolhof, waar alles zijn waarde en plaats heeft, maar waar het geheel zo op het oog geen logisch samenhangend bouwwerk is. Bij het bereiken van de uitgang van de doolhof is er een bevrijding, maar die ervaring valt buiten ons leven en die kunnen we dus niet beschrijven. Dat zouden we trouwens ook niet in woorden kunnen uitbeelden en de huidige doolhof is van binnen interessant genoeg.
Tijdens de gang door de doolhof is het heel moeilijk om het totale patroon te overzien. Van bovenuit is het heel wat eenvoudiger. Dat is mogelijk in de fase tussen de levens.
Op de tocht door de doolhof worden steeds routes verkend, de een doodlopend en de ander veelbelovend. Na iedere verkenning wordt er kennis toegevoegd. Het beeld van het geheel groeit naarmate de uitgang van de doolhof dichterbij komt. Ieder stukje van de doolhof wordt hier beschreven en het resultaat van de verkenning van ieder stukje wordt toegevoegd aan het geheel van overtuigingen. Daarom staat er op de plaatsen waar iets bereikt wordt telkens een verwijzing naar het geheel van overtuigingen dat bij de uitgang, op het einde van dit boek, wordt getoond.
Verder lezen

Piet van Meel uit Holtum

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meel, Piet van - Mijn doolhof / overtuigingen en dromen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Piet van Meel

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Piet van Meel
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Piet van Meel een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Piet van Meel vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Piet van Meel kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.