Zitelmann - Onder kunstenmakers / druk 1992

Schrijver:
Titel: Onder kunstenmakers / druk 1992
ISBN: 9789031709458
Taal: Nederlands
Uitgever: Altiora
Bijzonderheden: Hardcover, Kinderjury 1993
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
De herdersjongen Manis redt het zigeunermeisje Linori uit het moeras. Hij brengt haar onder bij Babelin, een vrouw die verdacht wordt van hekserij. Als Babelin tot de brandstapel wordt veroordeeld, moeten Martis en Linori vluchten.
Ze sluiten zich aan bij een gezelschap reizende kunstenmakers.
De gebeurtenissen volgen elkaar daarna snel op. Martis en Linori trekken van stad naar stad.
Dit boeiende en vol vaart geschreven verhaal geeft behalve een goed beeld van het dagelijks leven in de Middeleeuwen inzicht in de maatschappijstructuur van die tijd.
De pers over Zitelmann:
"Het werk van Zitelmann steekt met kop en schouders uit boven de doorsnee produktie. Wij hebben hier ontegenzeggelijk te maken met een grootmeester in het genre". - Jeugdboekengids

Het boek telt 191 bladzijden, en is opgedeeld in 7 hoofdstukken en een nawoord. Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen, in 1247.

Samenvatting
Martis is een herdersjongen die opgegroeid en opgevoed is in een klooster. Zoals elke dag gaat hij de schapen hoeden op een nabijgelegen alm. Plots ziet hij beneden in het moeras iets witachtig liggen. Martis denkt dat dit een schaap is. Hij gebiedt zijn 2 honden om de kudde bij elkaar te drijven, en Martis loopt naar het moeras. Als hij daar aankomt ziet hij dat het witachtige niet een schaap was, maar een meisje. Aangezien Martis een bochel heeft, naar Babelin te brengen. Babelin wordt in het nabijgelegen dorp beschouwd als een heks, maar Martis gelooft dit niet. Na een paar dagen gaat hij het meisje, Linori, opzoeken en er groeit een liefdesrelatie tussen hen.
Verder lezen

Het Viooltje uit Almelo

particulier
Let op!!! Het (bestel)bericht van Boekwinkeltje het Viooltje kan in Uw spam box belanden. Graag even checken, indien geen bericht is ontvangen.
Verzendkosten volgens het tarief van post.nl binnen Nederland.
Esoterie-Streekboeken Twentse-Achterhoekse-Kinderboeken-Avi kinderleesboek(en) Lemniscaat, Christofoor enz. Handwerkboeken-Dierenboeken-Bladmuziek-en vele andere onderwerpen!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zitelmann - Onder kunstenmakers / druk 1992 Zitelmann - Onder kunstenmakers / druk 1992

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Het Viooltje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Het Viooltje
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Het Viooltje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Het Viooltje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Het Viooltje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.