Boekholt P. Th.F.M. e.a. (red.) - Rondom de reductie / vierhon

Schrijver:
Titel: Rondom de reductie / vierhonderd jaar provincie Groningen, 1594-1994
ISBN: 9789023228677
Taal: Nederlands
Uitgever: van Gorcum/Assen
Bijzonderheden: gebonden boek / mooi exemplaar, snel leverbaar
Prijs: € 10,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Vierhonderd jaar geleden belegerden prins Maurits en graaf Willem Lodewijk de aan de Spaanse koning trouw gebleven stad Groningen. Het beleg begon op 22 mei en werd na moeizame onderhandelingen beëindigd op 23 juli 1594. De stad gaf zich uiteindelijk gewonnen. De overgave werd bezegeld in het zogenaamde Tractaat van Reductie. Daarna begon Groningen aan een nieuwe fase in haar bestaan. Stad en Ommelanden gingen samen onderdeel uitmaken van de Republiek der Verenigde Nederlanden en zouden zich binnen de Nederlandse context verder ontwikkelen. Dit boek verschijnt ter gelegenheid van de herdenking van de Reductie. Eerst wordt een nauwgezette beschrijving van het beleg van Groningen gegeven. In de verdere bijdragen is vervolgens de Reductie geplaatst in een langer historisch perspectief- de grillige geschiedenis van de integratie van Stad en Ommelanden in een groter staatkundig geheel en van de veranderde en veranderende identiteit van Groningen en de Groningers tot in onze tijd. In de achttien bijdragen hebben de auteurs getracht niet alleen bekende stof tot een nieuw beeld samen te vatten, maar is ook opnieuw onderzoek in de bronnen ingesteld. Daardoor wordt aan onze kennis van Groningen een belangrijke nieuwe bijdrage geleverd.
Verder lezen

goed-beter-best

goed-beter-best uit Gramsbergen

Geen mail ontvangen na uw bestelling? Controleer de map met ongewenste mail (SPAM).
Ons complete boekenaanbod vindt u door in de rechterbovenhoek (zoeken)...goed-beter-best...in te vullen.
Na uw bestelling ontvangt u -normaal gesproken- binnen 2 dagen een bevestigingsmail van de ontvangst van uw bestelling met daarin de verzendkosten en een rekeningnummer. Zodra uw betaling/bijschrijving is ontvangen zal uw bestelling -zorgvuldig verpakt - worden verstuurd.
Hebt u een boek met spoed nodig dan kan dat geregeld worden !
Tot slot: ongezien een boek bestellen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Bij voorbaat DANK VOOR UW VERTROUWEN.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij goed-beter-best

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met goed-beter-best
  • Na uw bestelling ontvangen u en goed-beter-best een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van goed-beter-best vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • goed-beter-best kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.