Anne Jaap van den Berg en Boukje Thijs - Berg, Anne Jaap van de

Schrijver:
Titel: Berg, Anne Jaap van den en Thijs, Boukje-Uitgelezen (nieuw)
ISBN: 9789089120311
Uitgever:
Bijzonderheden: Uitgelezen van Anne Jaap van den Berg en Boukje Thijs is interessant voor kerkhistorici, kunsthistorici, cultuurhistorici en ieder die geïnteresseerd is in het ontstaan van verschillende bijbelvertalingen in de loop der eeuwen en de achtergronden...
Prijs: € 11,99
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Uitgelezen van Anne Jaap van den Berg en Boukje Thijs is interessant voor kerkhistorici, kunsthistorici, cultuurhistorici en ieder die geïnteresseerd is in het ontstaan van verschillende bijbelvertalingen in de loop der eeuwen en de achtergronden daarvan. 
Vanaf de zestiende eeuw kenden rooms-katholieken, gereformeerden, doopsgezinden en lutheranen elk hun bijbelvertaling. In de zeventiende eeuw trad een zekere stabilisatie op. De gereformeerden hadden de Statenbijbel, de lutheranen kenden een eigen vertaling en de rooms-katholieken lazen de Moerentorfbijbel. In Uitgelezen worden verschillende bijbelvertalingen uit de vroegmoderne tijd besproken. 
Naast bijbelvertalingen besteden de auteurs ook aandacht aan een concordantie, uitgaven voor de jeugd en prentbijbels. Ook bijbelse kaarten komen aan de orde. In Uitgelezen zijn een kleine honderd toelichtende full colour illustraties opgenomen. 
De kerkhistoricus dr. Anne Jaap van den Berg is bibliothecaris van het Nederlands Bijbelgenootschap, de neerlandicus dr. Boukje Thijs is coördinator redactie bij Boom Uitgevers Den Haag.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anne Jaap van den Berg en Boukje Thijs - Berg, Anne Jaap van den en Thijs, Boukje-Uitgelezen (nieuw)