Onder leiding van Sandrine V zilier Dussart, en C cile Laffon,

Schrijver:
Titel: dynastie FRANCKEN.
Uitgever: Cassel, Co dition Mus e d partemental de Flandre, Cassel / In Fine ditions d?art, 2021
Bijzonderheden: softcover, Pages : 216, Illustrations : 135, Format : 24 x 28 cm, TEKST Nederlands. ***nieuwstaat! ISBN 9782382030189.
Prijs: € 14,95
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Van het eind van de zestiende eeuw tot het midden van de zeventiende eeuw is de naam Francken niet weg te branden uit het bruisende artistieke leven in Antwerpen. In die dynastie van vijf generaties trekt n naam extra de aandacht: die van de erudiete Frans ii Francken (1581-1642), die als eerste kunstkabinetten schilderde. Bij hem geen lyrische en barokke ontboezemingen zoals bij Rubens, zijn tijdgenoot, maar een geraffineerde, nog enigszins mani ristische stijl en schitterende kleuren. Een verrukking voor het oog! Frans ii had dan ook een uitgebreide en heel uiteenlopende klantenkring. Met zijn verfijnde werken plaatste hij zich in de traditie van zijn vader, Frans i, en zijn ooms Hieronymus i en Ambrosius i, die hun tijdgenoten verrasten met monumentale Italianiserende altaarstukken. Door de nauwe artistieke banden in de Francken-clan en de intense samenwerking van Frans ii met kunstenaars van buiten zijn familie kon er enorm veel worden geproduceerd. Hun werken overspoelden de markt. ?Francken? verwees niet meer naar een bepaalde schilder of een atelier, maar naar een bedrijf.ESSAYS Inleiding De dynastie Francken Hieronymus I Francken, schilder van de koningin Frans II Francken, een intellectuele en creatieve persoonlijkheid! Frans II Francken: pictor doctus van heksen De clan van Frans II Francken: over samenwerking met familieleden en anderen NOTITIES Hieronymus I, Frans I en Ambrosius I Francken, retabelschilders (cat. 1-17.2) Frans II Francken: uitvinder! (cat. 18-38) Frans II Francken: leider van een familieatelier (cat. 39-44.2) Vruchtbare samenwerking met niet-familieleden (cat. 45-51) Bibliografie //// Onder leiding van Sandrine V zilier Dussart, Hoofd-erfgoedconservatrice, Mus e Cassel, en C cile Laffon, Hulp-erfgoedconservatrice, Mus e Cassel en met medewerking van Dr. Ursula H rting, kunsthistorica, Guy-Michel Leproux, onderzoeksleider aan de EPHE (Ecole pratiques des hautes tudes), Dr Danielle Maufort Postdoctoraal onderzoekster, departement geschiedenis, Universiteir Antwerper, Dr. Natsja Peeters, Directrice van de collecties van het Koninkijk Museum van het leger en de Krijgsgeschiedenies van Belgi , Brussel, en Jahel Sanzsalazar, kunsthistorica.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Onder leiding van Sandrine V zilier Dussart,  en C cile Laffon, - dynastie FRANCKEN.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.