Klaassen, C. - Socialisatie en Moraal - onderwijs en waarden in

Schrijver:
Titel: Socialisatie en Moraal - onderwijs en waarden in een laat-moderne tijd
ISBN: 9789053504826
Taal: Nederlands
Uitgever: Garant
Bijzonderheden: 1996, Paperback, 212 pagina's, als nieuw
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit boek verkent de relaties tussen morele vorming en opvoeding tot burgerschap. Over beide aspecten van socialisatie is in vele landen een maatschappelijke discussie aan de gang.
Onder invloed van maatschappelijke moderniseringsprocessen, de individualisering, het postmoderne denken, de globalisering en het multicultureler worden van de samenleving komt de problematiek van de zingevingsvragen steeds meer op de voorgrond te staan. Waar moet het individu zijn waarden en normen vandaan halen ? Welke bijdrage kan het onderwijs leveren aan de morele socialisatie van de leerlingen ?
Ook het burgerschap staat ter discussie als gevolg van moderniseringsprocessen. Het debat gaat over de rechten en de plichten van de burger, de verhouding tussen individualisme en collectivisme en tussen burger en staat. Welke bijdrage kan het onderwijs leveren aan vernieuwd burgerschap ? Wat is de invloed van andere instanties ? Wat hebben moraal en burgerschap met elkaar te maken ? Wat is er bekend over de mogelijke en feitelijke rol van de docent, het verborgen curriculum, het schoolklimaat en de pogingen om leerlingen kritisch te leren denken over morele dilemma’s en hun eigen verantwoordelijkheid ? In dit boek worden dergelijke vragen geanalyseerd vanuit een interdisciplinaire sociaal-wetenschappelijke benadering.
Verder lezen

boekenvlinder

particulier

boekenvlinder uit Koog aan de Zaan

Logo boekenvlinder

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Klaassen, C. - Socialisatie en Moraal - onderwijs en waarden in een laat-moderne tijd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenvlinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenvlinder
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenvlinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenvlinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenvlinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.