Guma, Alex la - Uur van afrekening - Roman (Zuid-Afrika), Flapt

Schrijver:
Titel: Uur van afrekening - Roman (Zuid-Afrika), Flaptekst zie:
Taal: Nederlands
Uitgever: Het Wereldvenster-Novib
Bijzonderheden: Paperback, 148 blz. Als nieuw.
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Chief Hlangeni, een van de hoofdpersonen uit Uur van afrekening, moet met zijn volk ten behoeve van een mijnonderneming van zijn land in de onvruchtbare Zuid-Afrikaanse Karoo naar een thuisland verhuizen. Shilling Murile is ontslagen uit de gevangenis en is vastbesloten wraak te nemen op Hannes Meulen, een welgestelde blanke boer en toekomstig parlementskandidaat. Het verzet van Hlangeni's volk wordt geleid door Mma-Tau. Wanneer de hittegolf aanhoudt, komt het hele volk bijeen om verlossing van de droogte af te smeken. Mensen als de zakenman Edgar Stopes en zijn vrouw zitten gevangen in hun eigen enge wereldje van verwachting en terugblik. Zij zijn zich nauwelijks bewust van de zich opladende spanning onder de zwarte mensen en hoe het uur van afrekening nadert. Geen andere Zuid-Afrikaanse schrijver heeft zo'n afgerond beeld gegeven van mensen in een kleine gemeenschap die onverbiddelijk afstevent op een tragedie.
Alex la Guma leeft tegenwoordig met zijn gezin in ballingschap in Londen — hij vluchtte in 1966 uit Zuid-Afrika nadat hij in 1962 werd 'ingeperkt', wat onder andere inhoudt: een publicatieverbod, een verbod tot reizen, tot toespreken van vergaderingen enzovoort. Hij werd verschillende malen gevangengezet, vooral wegens zijn optreden als verdediger in een proces tegen vermeende plegers van hoogverraad. La Guma werd in 1925 in Kaapstad geboren; hij werkte als boekhouder, fabrieksarbeider en journalist. Hij heeft verscheidene boeken en vele korte verhalen op zijn naam staan. In 1969 kreeg Alex la Guma de Afro-Aziatische prijs voor literatuur. Eerder verscheen van hem in de Derde Spreker-serie Land van steen.
Verder lezen

ALSNOG uit West Betuwe

zakelijk

Logo ALSNOG

Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen en voor twee of meer bestellingen op dezelfde dag berekenen wij 5 euro verzendkosten (pakket, afhaalservice). Voor thuisbezorging 1 euro meer. Wacht in dat geval met betalen tot wij u bericht hebben gestuurd met het totaalbedrag. Voor verzending buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Guma, Alex la - Uur van afrekening - Roman (Zuid-Afrika), Flaptekst zie:

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij ALSNOG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met ALSNOG
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Antiquariaat ALSNOG
    Kamer van Koophandel nummer: 41151531
    NL005594509B01
  • Na uw bestelling ontvangen u en ALSNOG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ALSNOG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • ALSNOG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.