Conolly, John C. - Psychiatrische schetsen / een DSM-avant-la-l

Schrijver:
Titel: Psychiatrische schetsen / een DSM-avant-la-lettre volgens Conolly
ISBN: 9789075483109
Taal: Nederlands
Uitgever: Candide uitgeverij
Bijzonderheden: 2005, paperback in nieuwstaat. Het boek kan door de brievenbus. Met evt. nog een vergelijkbaar boek erbij
Prijs: € 1,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Conolly is een psychiater die in de eerste helft van de 19de eeuw leefde en in Engeland een van de voorvechters is geweest van een humane behandeling van psychiatrische patiënten. De behandeling van de psychiatrische patiënt werd tot die tijd vooral getypeerd door dwang, opsluiting en verwaarlozing. Een dergelijke benadering veroorzaakt eerder stoornissen en verhindert de genezing dan dat zij goed doet. Conolly pleitte voor een aanpak van respect, goede verzorging, systematiek en begrip. In dit boek is een aantal van zijn psychiatrische beschouwingen opgenomen. Die beschouwingen zijn indrukwekkend door het begrip dat er voor de patiënt in doorklinkt. Ze zijn ook prachtig gedateerd en geven een aardig idee van de behandelingen en het dagelijks leven van toen. Zo blijkt hoofdpijn met trekpleisters en bloedzuigers bestreden te worden en had men toen blijkbaar massaal een hekel aan lichaamsbeweging. In het voorwoord van De Kroon worden de activiteiten van Conolly in een historisch perspectief gezet. Uiteraard is deze uitgave bedoeld voor een select gezelschap geïnteresseerden.
Verder lezen

de Koopjeskoffer uit Goirle

zakelijk

Logo de Koopjeskoffer

Wat leuk dat je (misschien wel) iets gaat bestellen in mijn winkeltje!
Vaak kan er nog een boek (of meerdere boeken) bij je bestelling voor dezelfde verzendkosten. Ook bij brievenbuspost.
Kosten voor een brievenbuspakket zijn 3,95 euro.
Een pakket tot 10 kg naar een DHL afhaalpunt kost 4,95 euro, thuisbezorgd 5,95 euro.
Om makkelijker te zoeken tussen mijn andere boeken op categorie, trefwoord etc. kun je ook op de website kijken, www.dekoopjeskoffer.nl.
Verder staan er veel boeken ook op marktplaats, en kun je me vinden op Facebook en Instagram.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Conolly, John C. - Psychiatrische schetsen / een DSM-avant-la-lettre volgens Conolly Conolly, John C. - Psychiatrische schetsen / een DSM-avant-la-lettre volgens Conolly

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij de Koopjeskoffer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met de Koopjeskoffer
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  de Koopjeskoffer
  Kamer van Koophandel nummer: 56766831
  NL001778307B19
  www.dekoopjeskoffer.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en de Koopjeskoffer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van de Koopjeskoffer vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • de Koopjeskoffer kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.