Colin Wilson - Poezie & mystiek

Schrijver:
Titel: Poezie & mystiek
ISBN: 9789062623112
Uitgever: Uitgeverij Heureka
Bijzonderheden: In nette gelezen staat, naam voorin, verder geen bijzonderheden
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Met behulp van een indrukwekkend aantal voorbeelden uit de wereldliteratuur vergelijkt Wilson in dit boek het moment van verlichte inspiratie bij dichters met het overeenkomstige moment, zoals dat ervaren wordt in het mystieke inzicht, het Zenmoment. Wilson is als geen ander bekend met de mystieke literatuur en heeft veel over dit thema gepubliceerd. Sri Ramakrisjna is één van de sleutelfiguren in 'The Outsider' en zijn 'Religion and the Rebel' bevat een reeks studies over mystici.
In 'Poëzie & Mystiek' onderzoekt Wilson de mogelijkheden van het aanleren van een 'mystiek instinct' door het bewustzijn, en de ontwikkeling van 'bevestigingsbewustzijn' in de menselijke evolutie. Ervan overtuigd dat mystieke ervaring en poëtische inspiratie op 'wetenschappelijke' wijze nagestreefd kunnen worden, heeft Wilson weinig waardering voor psychedelica en andere 'niet-denk'-methodes als middel tot bewustzijnsverruiming.

'Poëzie & Mystiek' is, bij alle aansluiting die het heeft op vele actuele stromingen binnen en aan de rand van de samenleving, nergens vaag of 'goedkoop'. Wilson tracht te overtuigen zonder de lezer iets aan te praten dat hem tot euforie of zelfverloochening zou kunnen brengen. Dat onderscheidt de schrijver van dit boek van de meeste goeroes en schriftgeleerden van deze tijd.
Verder lezen

Too good to go uit Bilthoven

particulier

Logo Too good to go

Kijk ook eens bij mijn andere boeken. Meerdere boeken in één keer laten versturen scheelt in de verzendkosten. Ophalen in Bilthoven kan ook.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Colin Wilson - Poezie & mystiek Colin Wilson - Poezie & mystiek Colin Wilson - Poezie & mystiek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Too good to go

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Too good to go
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Too good to go een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Too good to go vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Too good to go kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.