Dijk, Michelle van - Sjef van Dongen / Nederlandse Poolheld een

Schrijver:
Titel: Sjef van Dongen / Nederlandse Poolheld een reconstructie op basis van brieven en dagboeken
ISBN: 9789082135428
Taal: Nederlands
Uitgever: Lectura Cultura B.V.
Bijzonderheden: 2015, Gebonden, Hardcover, 27x20 cm, 120 pagina's, appendix met historisch materiaal. Ontwerp: Beukers Scholma.
Prijs: € 19,90
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Sjef van Dongen, maar weinig mensen hebben ooit van hem gehoord.
In 1928 was dat wel anders, de 21-jarige Sjef van Dongen was een held, een Poolheld welteverstaan.
De Italiaan Nobile was vanuit de op Spitsbergen gelegen stad Ny Ålesund per zeppelin vertrokken om de Noordpool te bereiken. Na 3 dagen volgde radiostilte en werd een grootscheepse reddingsactie op touw gezet.
Sjef van Dongen stond bekend om zijn vaardigheid met de hondenslee en hij werd samen met de Deen Ludvig Varming overgebracht naar Ny Ålesund. Daar sloot generaal Gennaro Sora zich bij het tweetal aan en gezamenlijk gingen zij op speurtocht. Een helse tocht volgde, na één dag moest Varming al verstek laten gaan en bleven alleen van Dongen en Sora nog over.
Een paar dagen later had men hen uit het oog verloren en ging men er vanuit dat ze waren omgekomen.
Pas een kleine maand later werden ze gevonden. Ze waren onverschrokken door gegaan met het uitvoeren van hun opdracht, overlevend op rotte eieren en hondenvlees.
Verder lezen

Spitsbergengids.nl uit De Lier

zakelijk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dijk, Michelle van - Sjef van Dongen / Nederlandse Poolheld een reconstructie op basis van brieven en dagboeken Dijk, Michelle van - Sjef van Dongen / Nederlandse Poolheld een reconstructie op basis van brieven en dagboeken Dijk, Michelle van - Sjef van Dongen / Nederlandse Poolheld een reconstructie op basis van brieven en dagboeken Dijk, Michelle van - Sjef van Dongen / Nederlandse Poolheld een reconstructie op basis van brieven en dagboeken

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Spitsbergengids.nl

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Spitsbergengids.nl
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Michelle van Dijk
  Kamer van Koophandel nummer: 27364198
  NL002024510B60
  https://www.spitsbergengids.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en Spitsbergengids.nl een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Spitsbergengids.nl vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Spitsbergengids.nl kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.