Van Gent, T; Sakkers, H - Slag om de Schelde 1944, de beslissin

Schrijver:
Titel: Slag om de Schelde 1944, de beslissing in de strijd om West-Europa
Taal: Nederlands
Uitgever: Marberg, 2021, 6e druk
Bijzonderheden: nwe. hardcover , grootformaat, 352pgs, meer dan 500 foto's, ill en kaartjes waarvan vele in kleur, verzkn. NL 5,95
Beschikbaar: 9 exemplaren
Prijs: € 54,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- leverbaar uit voorraad!
- zeer fraai, uitgevoerd grootformaat hardcover boek over de slag om de Schelde, herfst 1944
- De Slag om de Schelde is één van de grootste militaire operaties uit de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied. Toch is deze slag relatief onbekend, vooral buiten Zeeland en West-Brabant.
- Op 4 september 1944 vallen de haveninstallaties van Antwerpen vrijwel onbeschadigd in geallieerde handen. Door grote logistieke problemen na de snelle opmars vanuit Normandië is dit voor de geallieerden een enorme meevaller. Maar zolang Duitse kanonnen in de Scheldemonding de toegang tot de havenstad beheersen, hebben ze niets aan het bezit van de havens. Hitler onderkent het strategisch belang en geeft zijn troepen in Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren bevel tot de laatste man stand te houden.
- Het 1e Canadese Leger krijgt opdracht de Duitsers uit de Scheldemonding te verdrijven. In het najaar van 1944 worden West-Brabant, Zeeuws-Vlaanderen, Zuid-Beveland en Walcheren het toneel van een even heroïsche als bittere strijd, die van de strijdende partijen een zware krachtsinspanning vergt en de Zeeuwse en West-Brabantse bevolking in een wanhopige situatie drijft. Met de capitulatie van Walcheren wordt de Slag om de Schelde op 8 november 1944 beslecht. Als een paar weken later de mijnen in de Westerschelde zijn geruimd en de eerste konvooien de haven van Antwerpen bereiken, zijn de bevoorradingsproblemen voor de geallieerde strijdkrachten voorbij en is de Duitse nederlaag in West-Europa onvermijdelijk geworden.
- De gevolgen van het oorlogsgeweld zijn desastreus. Ruim vijfduizend soldaten en burgers overleven de Slag om de Schelde niet, duizenden raken gewond en hele dorpen en landschappen worden verwoest. De Canadezen ervaren de overwinning als een 'Terrible Victory' en de gevechten in het zuidwesten van Nederland als de meest bloedige van hun veldtocht in West-Europa.
- Tobias van Gent en Hans Sakkers hebben tientallen publicaties over militair-historische onderwerpen op hun naam en zijn veelgevraagde sprekers. Met dit uitstekend gedocumenteerde en fraai geïllustreerde boek geven zij de Slag om de Schelde de plek in de geschiedenis die deze slag toekomt.
- Op 27 oktober 2020 is aan dit boek de Zeeuwse Boekenprijs 2020 toegekend.
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Van Gent, T; Sakkers, H - Slag om de Schelde 1944, de beslissing in de strijd om West-Europa

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.