Beek, E. van; ill. Lutz, Jan - Guus de durfal

Schrijver:
Titel: Guus de durfal
Taal: Nederlands
Uitgever: meinema delft
Bijzonderheden: 2e druk harde kaft, 150 pag, redelijk tot goede staat
Prijs: € 7,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
ongensboek; geschikt voor een leeftijd van ± 12-14 jaar; algemeene strekking.
Korte inhoud: Guus woont in een café te Vliswijk. Hij heeft heel wat vrienden, die met elkaar de club van de Polder-Indianen vormen. Ook Frans, die pas uit Indië is gekomen, sluit zich bij hen aan. Als het paard, waar Frans op zit, op hol slaat, weet Guus, die voor geen kleintje vervaard is, de teugels te grijpen en zoo Frans te redden. In Gouda op de markt verkoopt Guus twee geiten voor een boer. Daarna gaat hij boven op het tafeltje van een kiezentrekker staan, vanwaar hij de menschen toespreekt. Op 'n tochtje met z'n vrienden naar Rotterdam redt hij een jongen, waarvan 't roeibootje was omgeslagen. Als de jongens van school gaan, wordt de club ontbonden. Wim gaat naar 't gym, Frans studeert voor Indisch ambtenaar. Guus wordt eerst jachtopziener, heeft daarna nog verschillende baantjes, maar gaat ten slotte met behulp van Frans naar Indië, waar hij op een plantage komt. Wim wordt zendeling en komt Guus opzoeken. Hij wijst hem op den Heere Jezus. Guus blijft er koud onder. Nadat hij een hevige aardbeving en een ernstige ziekte heeft meegemaakt, komt hij tot andere gedachten en besluit in Gods kracht een nieuw leven te beginnen. Algemeene op- of aanmerkingen: Een prachtig boek voor onze jongens. Guus, de hoofdpersoon, wil hooger op. Zijn meester en zijn vriend Wim wijzen hem "Hooger op". Heel goed wordt geteekend hoe Guus dit laatste vindt, na veel strijd. Guus, die alles in eigen kracht zocht, leert belijden: Gij toch, Gij zijt hun (mijn) roem, de kracht van hunne (mijne) kracht. Toch hebben we wel enkele aanmerkingen. De roekeloosheid van Guus bij het oversteken van de bandjirrende rivier is wel wat al te heldhaftig voorgesteld. Het is zonde, zijn leven moedwillig in gevaar te brengen. Op blz. 26 en 113 wordt onsympathiek over andere predikanten gesproken. De uitdrukking "zoo wijs als de kat van Salomo" mag niet voorkomen. Nieuwe spelling. Om den inhoud is ons oordeel toch:
Verder lezen

De Tresoor uit Lage Zwaluwe

particulier

Logo De Tresoor

Alle prijzen zijn excl. verzendkosten. Afhalen kan in Lage Zwaluwe of in Dordrecht. Opruiming van mijn boekenverzameling, het loopt anders uit de hand! Kijk ook eens naar de mogelijkheid van meerdere boeken om de verzendkosten te drukken

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beek, E. van; ill. Lutz, Jan - Guus de durfal

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Tresoor

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Tresoor
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Tresoor een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Tresoor vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Tresoor kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.