John Dehé ,Paul von Wolzogen Kühr - Wilhelm ,een omstreden ei

Schrijver:
Titel: Wilhelm ,een omstreden eilandgast
ISBN: 9789082998375
Taal: Nederlands
Uitgever: Eigen beheer
Bijzonderheden: 2020 ,2e herziene druk ,295pp ,hardcover ,veel afbeeldingen ,nieuw
Prijs: € 34,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Van oorlogsmisdadiger tot alleraardigste man en rokkenjager: de Duitse kroonprins Wilhelm kreeg veel typeringen en was een vat vol tegenstrijdigheden. Dat valt op te maken uit het boek over de man die ruim 100 jaar geleden als banneling op Wieringen belandde na het verliezen van de Eerste Wereldoorlog.
John Dehé en Paul von Wolzogen Kühr hebben zich het afgelopen jaar ondergedompeld in het leven van kroonprins Wilhelm. Het verhaal dat hij zich op Wieringen als charmeur en vrouwenverslinder gedroeg is redelijk bekend. De schrijvers wilden in hun boek het complete beeld van de kroonprins neerzetten. Ze stuitten daarbij op verhalen die bij het grote publiek niet of nauwelijks bekend zullen zijn.
De kroonprins vluchtte in november 1918 naar Nederland. Eerst was een plek op Urk voor hem bedacht, maar omdat daar TBC was uitgebroken werd hij op Wieringen geplaatst. Omdat Nederland neutraal was, zaten ze behoorlijk met de man in de maag. Hij werd door de Geallieerden als oorlogsmisdadiger bestempeld.

´Hij werd afgeschilderd als de Slager van Verdun, dat was één van zijn vele bijnamen´, vertelt Paul von Wolzogen Kühr. ´Dat sloeg op het afslachten van tienduizenden soldaten. Maar daar had hij eigenlijk helemaal niet zoveel bemoeienis mee. Zijn wandaden gingen meer over zaken achter het front, zoals de behandeling van krijgsgevangenen.´

´Ja, daar zijn we echt schandalige verhalen over tegen gekomen´, vult John Dehé aan. ´Die waren zo schandalig dat we zelfs dachten ‘is het nog wel leuk om dit boek te schrijven’. Het gaat bijvoorbeeld over Senegalezen uit het Franse leger die krijgsgevangen zijn gemaakt. De Kroonprins laat ze allerlei vernederende zaken doen. Zo liet hij ze in dameskleding meerijden in zijn auto of naakt de straat vegen. Daar had hij zelf de grootste lol om.´

In het boek vallen opmerkelijke zaken te lezen die nog nooit bekend zijn geworden en zeker niet bij het grote publiek. Zo valt te lezen dat de Telegraaf volop meedoet in de propagandastrijd van de Geallieerden. Daarnaast heeft de kroonprins bij een poging van Wieringen te ontsnappen, hulp gehad vanuit hoge kringen in Den Haag.
Verder lezen

Snoek in Rotterdam

zakelijk

Snoek in Rotterdam uit Rotterdam

Logo Snoek in Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

John Dehé ,Paul von Wolzogen Kühr - Wilhelm ,een omstreden eilandgast

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Snoek in Rotterdam

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekhandel Snoek Non-fictie
    Kamer van Koophandel nummer: 24397257
    815954256B01
    www.boekhandelsnoek.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.