Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Oscar Wilde - Fantasiën. Naar het Engelsch van Oscar Wilde. Met

Schrijver:
Titel: Fantasiën. Naar het Engelsch van Oscar Wilde. Met eene voorrede van Dr. P.H. Ritter.
Taal: Nederlands
Uitgever: Utrecht: J.L. Beijers, [november] 1889.
Bijzonderheden: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 450,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
225 x 176 mm. Verguld halfperkament met platten bekleed met slangenleer (Eenhoorn Binderij). Kopsnede verguld. (6), 84, (6) p. Gedrukt in rood en zwart. Met zestien illustraties (enkele van ‘R.Hz’) en drie initialen. Eerste druk. Fraai.

Eerste Nederlandse (anonieme) vertaling van ‘The Selfish Giant’ en ‘The Birthday of the Infanta’, gebundeld met de iets eerder al in boekvorm verschenen verhalen ‘De gelukkige prins’ en ‘De nachtegaal en de roos’.

Johan Polak in Oscar Wilde in Nederland (1988):

‘Deze uitvoerige studie [van R. Breugelmans] kan geen aanspraak maken op volledigheid, ook omdat de stroom van Wildeana al vanaf 1899 op kwam zetten en het meeste daarvan nu zo zeldzaam is, dat het zich, zelfs als het bestaan ervan bekend is, aan een degelijke beschrijving, gebaseerd op een exemplaar, voorhanden in een openbare bibliotheek of een particuliere verzameling, noodwendig moet onttrekken.’

Zeldzame uitgave, uit de bibliotheek van Johan B.W. Polak, in opdracht van hem omstreeks 1980 zeer luxe en extravagant [door David Simaleavich?] herbonden (zonder Franse titel).
Verder lezen

Artistiek Bureau uit Groningen

zakelijk

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Oscar Wilde - Fantasiën. Naar het Engelsch van Oscar Wilde. Met eene voorrede van Dr. P.H. Ritter. Oscar Wilde - Fantasiën. Naar het Engelsch van Oscar Wilde. Met eene voorrede van Dr. P.H. Ritter. Oscar Wilde - Fantasiën. Naar het Engelsch van Oscar Wilde. Met eene voorrede van Dr. P.H. Ritter.