[Alphabets]. Volker van Waverveen, Nelly. - Een Bonte Ry [Rij].

Schrijver:
Titel: Een Bonte Ry [Rij]. Een Alphabet in Rympjes [Rijmpjes] & Prenten.
Uitgever:
Bijzonderheden: Rotterdam, W.L. & J. Brusse, 1913, (28)p., kleurenlitho illustraties en boekdecoratie en origineel genaaid kleurenlitho overlappend omslag door Nelly Volker van Waverveen, quarto (25,3 x25,3 cm.).
Prijs: € 150,00
Verzendkosten: € 5,50 (binnen Nederland)
Meer info:
= Zeldzaam AB-boek met allitererende kindernamen, zoals "Aardige Arthur", "Booze Betty", "Charmante Constant", "Dikke Dora", "Eigenzinnige Eduard", "Forse Franciska" "Quadrilleerende Quintus, Suffe Simon, X schrijvende Xenia en Ydele Ysbrand. A is een Aapje, p.136f: "In dezelfde categorie ["uitgave hoort eerder thuis bij de kunstboeken dan bij voor kinderen gemaakte ABC-boeken"] past Een bonte rij (1913) van Nelly Volker van Waverveen. Het is door W.L. & J. Brusse uitgegeven met een zorgvuldigheid die op kinderboekengebied ongekend was (en is), maar die past bij de kunstzinnige status van deze uitgeverij. Het prentenboek heeft een voornaam en volstrekt onkinderlijk stofomslag, met een klassieke belettering. Op de band staat een cirkel vol rondtollende hoofdletters en drie zoete kindjes, en de prachtige titelpagina toont in een zwarte omkadering de 'bonte rij' van zesenwintig springerige kinderen, bovenaan in het gezicht, onderaan op de rug gezien. Het stofomslag vermeldt: 'dit oorspronkelijke kinderprentenboek is in veertien kleuren gelithografeerd'. Dat precisiewerk geschiedde - op zwaar, getint papier - bij de bekende drukkerij Senefelder. Het leidde tot een opmerkelijk mooi en duur (f3,90!) boek, waarvan je je kunt voorstellen dat het alleen door de schoonst gewassen kinderen in hun kamerjas bekeken mocht worden, onder toeziend oog van de kinderjuf."
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Fahrenheit 451

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Fahrenheit 451
  • Na uw bestelling ontvangen u en Fahrenheit 451 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Fahrenheit 451 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Fahrenheit 451 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.