Pierre Chaunu - Chaunu, Pierre-De Reformatie

Schrijver:
Titel: Chaunu, Pierre-De Reformatie
ISBN: 9068250817
Uitgever:
Bijzonderheden: De Reformatie, de 16de eeuwse revolutie in de kerk, een kijk- en leesboek onder redactie van Pierre Chaunu, deze Nederlandse vertaling door S. Groenveld en S.B.J. Zilverberg.  Traditioneel laat men de kerkhervorming beginnen in 1517, het jaar waa...
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
De Reformatie, de 16de eeuwse revolutie in de kerk, een kijk- en leesboek onder redactie van Pierre Chaunu, deze Nederlandse vertaling door S. Groenveld en S.B.J. Zilverberg. 
Traditioneel laat men de kerkhervorming beginnen in 1517, het jaar waarin Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkerk van Wittenberg nagelde. Vóór die tijd waren n de westerse kerk echter al vernieuwingsbewegingen gaande. Vanuit die bewegingen valt de opkomst van het lutheranisme in Duitsland en de Scandinavische landen te verklaren. 
Dit geldt ook voor het calvinisme in Frankrijk en de Nederlanden en voor het anglicanisme in Engeland. Evenzeer gaat het op voor de vernieuwingen die in de katholieke kerk werden doorgevoerd. 
Volstrekt nieuw was dat christelijk West-Europa ten gevolge van de revolutionaire gang van zaken niet langer in één kerk verenigd was. 
Voor het eerst is nu een uitgave verschenen over de protestantse en de katholieke reformatie, geplaatst binnen de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. Een geschiedenis die het grootste deel van Europa bestrijkt. 
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pierre Chaunu - Chaunu, Pierre-De Reformatie