Jan in 't Veld - Veld, Jan in 't-God in Mastland

Schrijver:
Titel: Veld, Jan in 't-God in Mastland
ISBN: 9789086660124
Uitgever:
Bijzonderheden: God in Mastland, de jeugdherinneringen van Jan in 't Veld aan zijn geboortedorp Mastland (Westmaas) in de Hoeksche Waard. Een in Mastland opgegroeide jongen haalt na het heengaan van zijn ouders z'n kind- en jongensjaren opnieuw voor de geest. Het...
Prijs: € 8,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
God in Mastland, de jeugdherinneringen van Jan in 't Veld aan zijn geboortedorp Mastland (Westmaas) in de Hoeksche Waard.
Een in Mastland opgegroeide jongen haalt na het heengaan van zijn ouders z'n kind- en jongensjaren opnieuw voor de geest. Het huis waar het in godsdienstig opzicht beslist niet orthodoxe maar toch ook niet vrijzinnige gezin leeft, is voor hem het 'warme vierkant'. Een gezin met drie zoons. Na het werk op het land, de zorg voor de koeien en de tuin, waarin zowel vader en moeder als de zoons hun taak hebben, is dáár voor hem de echte nestwarmte voelbaar.
Middels de kleuterschool, het boodschappen doen voor moeder en de zaterdagse gang met het 'sendingsbusje' op de Munnikendijk verkent de jongen de naaste omgeving.
De ervaring op de lagere school dreigt een negatief slot te krijgen: blokkering van het verlangen om je blik te verruimen. Doorzetten wordt beloond en levert nieuwe vergezichten op vanuit de ramen van de Rijks-HBS in Oud-Beijerland. Het slot blijkt opnieuw niet eenvoudig, maar de verruimde zoektocht wordt met goed gevolg afgesloten.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jan in 't Veld - Veld, Jan in 't-God in Mastland