Meer, Jan van der - Enkeltje Nijmegen - Dagboek van een roze-gr

Schrijver:
Titel: Enkeltje Nijmegen - Dagboek van een roze-groen raadslid
ISBN: 9789070415266
Uitgever: Nijmegen : De Stiel, 2001
Bijzonderheden: Paperback, 160 pp. In uitstekende staat.
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
ISBN 9070415267
"Plaats en tijd van handeling: Nijmegen, een middelgrote Nederlandse stad in het jaar 2000. Protagonist: Jan van der Meer, geboren in het Brabantse Mill (1965), raadslid voor de Stadspartij Leefbaar Nijmegen.

De plot is klassiek: 2000 blijkt een rampjaar voor Jan van der Meer. Zijn moeder overlijdt aan kanker, er is crisis in de partij, de idealen wankelen, en met de liefde wil het ook niet vlotten.

Maar dan de katharsis: Van der Meer zegt zijn baan bij Das&Boom op en maakt plannen om horeca-ondernemer te worden, hij verruilt zijn partij voor GroenLinks en stort zich als vanouds in de problematiek van natuur, milieu en stadsontwikkeling. Later wordt alles beter.

En de liefde? Tja, de liefde...

Enkeltje Nijmegen is het openhartige dagboek van een roze-groen raadslid. Jan van der Meer geeft een inkijkje in het politieke bedrijf vanuit een zeer persoonlijk perspectief. Politiek en het volle leven - drank, seks, intriges en ambitie: het zijn de ideale bouwstenen voor een klassieke tragedie.

Gelukkig heeft Jan van der Meer naast humor en relativeringsvermogen ook de moed zichzelf niet te ontzien. Dat maakt dit dagboek tot een authentiek document, tot meer dan een lokaal-politieke aangelegenheid en tot een vermakelijke zedenschets.

We zeggen Nijmegen, maar de plaats van handeling kan bijna overal zijn."

Jan van der Meer (Mill, 27 januari 1965) is een Nederlands politicus namens GroenLinks. Sinds 5 juni 2019 is hij lid van de Gedeputeerde Staten van Gelderland.
Loopbaan
Van der Meer doorliep de havo in Grave. Hij deed propedeuse maatschappelijk werk aan de hogeschool in Arnhem en studeerde politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij werkte als programmeur van politieke debatten bij het centrum O42 en als fractie-assistent voor Marten Bierman toen die voor De Groenen en een aantal provinciale partijen in de Eerste Kamer zat. Hij werkte als PR medewerker bij Das & Boom en was vervolgens projectleider bij Milieudefensie. Tussen 2001 en 2006 was hij hoofd voorlichting en communicatie bij het landelijk bureau van GroenLinks.
Sinds 1990 is Van der Meer politiek actief in Nijmegen. Tussen 1994 en 1998 was hij medewerker bij de Nijmeegse fractie van De Groenen. In 1998 werd hij raadslid voor die partij. Later dat jaar splitste de Nijmeegse afdeling van De Groenen zich af en ging verder als Stadspartij Leefbaar Nijmegen. In 2001 maakte hij de overstap naar GroenLinks. Daarvoor bleef hij tot 2006 lid van de gemeenteraad. In 2000 publiceerde hij een boek over zijn politieke en persoonlijke leven Dagboek van een roze-groen raadslid.
Hij was van 2006 tot 2014 al wethouder voor GroenLinks in Nijmegen. Van der Meer was verantwoordelijk voor ruimtelijke ontwikkeling Waalsprong, wonen, klimaat & energie en groen & water. Daarnaast was hij de eerste waarnemer bij afwezigheid van de burgemeester.
Van 2018 tot 2019 was Van der Meer wethouder in Eindhoven. Op 5 juni 2019 werd hij geïnstalleerd als gedeputeerde in de Provincie Gelderland.
(Wikipedia)
Verder lezen

Apollonius uit Sint Hubert

particulier

Logo Apollonius

Bestelt u meerdere boeken, dan verzenden wij ze samen en betaalt u maar één keer verzendkosten. Bij bestellingen met een totaalbedrag van € 50,00 of meer is binnen Nederland de verzending gratis - bij bestellingen onder de 10 kg.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van betaling.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meer, Jan van der - Enkeltje Nijmegen - Dagboek van een roze-groen raadslid Meer, Jan van der - Enkeltje Nijmegen - Dagboek van een roze-groen raadslid Meer, Jan van der - Enkeltje Nijmegen - Dagboek van een roze-groen raadslid Meer, Jan van der - Enkeltje Nijmegen - Dagboek van een roze-groen raadslid

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Apollonius

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Apollonius
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Apollonius een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Apollonius vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Apollonius kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.