Brendel, Cajo - Revolutie en contrarevolutie in Spanje. Flaptek

Schrijver:
Titel: Revolutie en contrarevolutie in Spanje. Flaptekst zie:
ISBN: 9789029396479
Taal: Nederlands
Uitgever: Het Wereldvenster, Baarn 1977
Bijzonderheden: Paperback 416 blz. In keurige conditie.
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Een analyse van ruim vijftig jaar maatschappelijke en politieke ontwikkeling in Spanje: in de monarchie van Alfons XIII, in de republiek die er voor in de plaats kwam, in het Spanje van Franco en in de jonge monarchie van Juan Carlos. Via die analyse wordt commentaar geleverd op de in juni '77 gehouden verkiezingen. Dat commentaar wijkt in veel opzichten af van de meeste andere commentaren, zoals ook de analyse tot andere uitkomsten voert dan men bij de meeste schrijvers over het 20ste-eeuwse Spanje aantreft, onverschillig tot welke politieke of sociale stroming zij ook behoren.
In dit boek valt het accent op de ten zuiden van de Pyreneeën heersende productieverhoudingen, waaruit stap voor stap de sociale tegenstellingen en vervolgens ook hun politieke vormen worden afgeleid. Dit betekent overigens allerminst, dat men met een "moeilijke", puur economische of sociale studie heeft te doen. Alle belangrijke politieke en sociale organisaties, alle figuren die in de bewuste historische periode ook maar enige rol van betekenis hebben gespeeld, passeren de revue en worden aan een kritische bespreking onderworpen.
De auteur, die zichzelf tot de raden-communisten rekent en die er in dit boek blijk van geeft aan "de beweging der arbeiders" meer betekenis te hechten dan aan de "arbeidersbeweging", stelt door nauwkeurige bronvermelding en documentatie zijn lezers in staat zijn uiteenzettingen voortdurend te controleren. Hij geeft bovendien blijk van een uiterst kritische instelling óók ten aanzien van het "linkse Spanje", zowel dat uit de jaren dertig, als dat wat later en ook heden ten dage "de democratische oppositie" wordt genoemd. Noch voor de republikeinen (van het slag Azana bijvoorbeeld), noch voor de sociaaldemocraten, noch voor de bolsjewieken heeft hij een goed woord over. Even gereserveerd staat hij tegenover de Comisiones Obreras of tegenover stromingen als de POUM of de anarchosyndicalisten.
Wat de laatsten betreft: met een geestverwant als (de latere) Karl Korsch deelt Brendel de opvatting, dat de anarchisten in het jongste verleden de consequente verdedigers der Spaanse revolutie zijn geweest. Aileen: het karakter en de problemen van die Spaanse revolutie ziet hij geheel anders dan zij. Hij verdedigt in dit boek de stelling, dat de Spaanse revolutie in de jaren dertig nimmer (ook tussen '36 en '39 niet) de grenzen van een burgerlijke omwenteling heeft overschreden.
Verder lezen

Antiquariaat De AS

zakelijk

Antiquariaat De AS uit Coevorden

Logo Antiquariaat De AS

Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen en voor twee of meer bestellingen op dezelfde dag berekenen wij 5 euro verzendkosten (pakket, afhaalservice). Voor thuisbezorging 1 euro meer. Wacht in dat geval met betalen tot wij u bericht hebben gestuurd met het totaalbedrag. Voor verzending buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Brendel, Cajo - Revolutie en contrarevolutie in Spanje. Flaptekst zie:

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Antiquariaat De AS

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Antiquariaat De AS
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Stichting de As
    Kamer van Koophandel nummer: 41151531
    NL005594509B01
    https://www.tijdschrift-de-as.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Antiquariaat De AS een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Antiquariaat De AS vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Antiquariaat De AS kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.