Wiersinga, Herman - De vitale vragen van Bonhoeffer

Schrijver:
Titel: De vitale vragen van Bonhoeffer
ISBN: 9789021139944
Taal: Nederlands
Uitgever: Meinema - Zoetermeer 2004
Bijzonderheden: Paperback, 175 blz.
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) behoort tot de grote denkers van de Europese cultuur. Hij nam actief deel aan het Duitse verzet tegen het Hitlerbewind. Dat bracht hem in 1943 in de onderzoeksgevangenis van Berlijn-Tegel en het kostte hem op 9 april 1945 het leven. Uit zijn cel smokkelde Bonhoeffer een aantal brieven naar buiten, die na de oorlog werden uitgegeven onder de titel Verzet en overgave. Een aantal daarvan, ze zogenaamde theologische brieven, hebben in de naoorlogse jaren een schok teweeggebracht in de theologie. Stel u voor, hier schrijft een gevangengenomen theoloog: 'De bijbel verwijst naar Gods onmacht en lijden; alleen de lijdende God kan helpen.' Elk hoofdstuk begint met een korter of langer fragment uit Bonhoeffers brieven, dat door de auteur van commentaar wordt voorzien. Zijn deze schokkende passages aanzetten tot een ommekeer van de theologie, die voortaan wil dat God er is 'voor anderen', zoals ook Jezus 'de mens voor anderen' is? Er wordt die 'andere' theologie dan ook het startpunt voor het doen van gerechtigheid, voor een ethiek van solidariteit?
Verder lezen

Versprille uit Krabbendijke

zakelijk

Logo Versprille

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wiersinga, Herman - De vitale vragen van Bonhoeffer

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Versprille

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Versprille
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekhandel & antiquariaat Versprille
    Kamer van Koophandel nummer: 22061351
    NL001705442B84
    www.boekhandelversprille.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Versprille een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Versprille vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Versprille kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.