Hamaker-Zondag , Karen - Efemeride 2000-2025

Schrijver:
Titel: Efemeride 2000-2025
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: splinternieuw
Beschikbaar: 9 exemplaren
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,40 (binnen Nederland)
Meer info:
Ondanks het feit dat veel horoscopen tegenwoordig niet meer niet de hand maar met behulp van computerprogramma’s berekend worden, blijft de vraag naar een tastbare efemeride waarin je meteen de benodigde informatie kunt opzoeken om onverminderd groot. Om in de behoefte aan een goede efemeride voor het eerste kwart van de 21e eeuw te voldoen, is een efemeride samengesteld die aan de eisen van de moderne tijd is aangepast. Centraal staan natuurlijk de overzichten met de standen voor de zon. de maan en de planeten voor elke dag. Deze zijn berekend met de modernste routines die momenteel wereld-standaard zijn. Daarnaast heeft deze efemeride een aantal extra’s. Zo staan onderaan de bladzijde met planeetstanden per maand overzichten per dag van alle belangrijke astrologische gebeurtenissen, zoals de aspecten die die dag aan de hemel worden gemaakt, de momenten waarop planeten van teken wisselen en het beginmoment van de afhoudende maan.
Omdat de uurhoekastrologie zich in een toenemende belangstelling mag verheugen zijn bij de dagelijkse aspecten ook de parallel-aspecten opgenomen. Zon en maansverduisteringen spelen in de astrologie altijd een belangrijke rol. Vandaar dat er een speciaal overzicht met eclipsen is samengesteld.
In 1977 werd een brokstuk aan de hemel ontdekt dat een eigen baan om de zon beschrijft en zich tussen Saturnus en Uranus in bevind. Vanaf 1992 zijn er nog meer brokstukken ontdekt binnen ons zonnestelsel, en de astronomie heeft vastgesteld dat het om een aparte astronomische categorie gaat. Het zijn geen echte planeten. maar ook geen ijskometen. Ze worden de centauri of centaurs genoemd. De eerst ontdekte, Cheiron, heeft inmiddels een vaste plaats in de duiding gekregen en is dan ook in de efemeride opgenomen bij de planeten. Op het moment van samenstellen van de efemeride (begin 2000) zijn er twee andere centauri, Pholus en Nessus, waarvan eveneens de betekenis duidelijk duidelijk is geworden. Deze efemeride is de eerste efemeride ter wereld die standaard de posities van Cheiron, Pholis en Venus weergeeft. De betekenissen van Cheiron, Pholis en Venus worden in een begeleidend hoofdstuk toegelicht.
In een goede efemeride mogen ook tijdregelingen zoals het veranderen van kloktijden en het instellen van zomer- en wintertijd niet ontbreken. Voor ons taalgebied zijn die dan ook opgenomen.
Met deze efemeride hebben we een zo betrouwbaar en compleet mogelijk beeld van de hemel voor de jaren 2000 – 2025 samengesteld, dat bruikbaar is voor alle vormen van de de westerse astrologie.

De oude wetenschap astrologie zoekt het verband tussen de verschijnselen in de kosmos, op de aarde als deel van die kosmos en in de mens als deel van die aarde. Een middel om horoscopen te duiden is een efemeride, een tabel, die de stand der sterren voor elke dag aangeeft. In voorliggend standaardwerk zijn de planeetstanden voor alle dagen binnen het tijdvak 2000-2025 opgenomen. Per dag worden de declinatie en de breedte van de planeten aangegeven, alsmede de aspecten die die dag aan de hemel worden gemaakt. Dit alles in Greenwichtijd. De deskundige samenstellers gaan in een aparte tabel onder meer in op de momenten waarop planeten een ander teken ingaan. Er wordt een toelichting gegeven over de betekenis van de drie nieuw ontdekte hemellichamen Cheiron, Pholos en Nessus binnen dit vakgebied. In dit zorgvuldig samengestelde lijvige werk wordt naast de korte begeleidende teksten uitleg gegeven over de gebruikte symbolen en de aanwijzingen voor de tabel “gebeurtenissen per dag” . (Biblion recensie, Ruud Booms)

SPLINTERNIEUW, VASTE PRIJS
Verder lezen

De Oorsprong uit Nieuw Roden

zakelijk

Logo De Oorsprong

KIJK OOK IN SPAM voor onze mails.
==============
==============
Verzending in Nederland:
Alle brievenbuspost wordt verzonden voor € 4,40
Pakketpost € 8 euro.
Verzendkosten buitenland: op aanvraag.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hamaker-Zondag , Karen - Efemeride 2000-2025 Hamaker-Zondag , Karen - Efemeride 2000-2025

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Oorsprong

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Oorsprong
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekhandel de Oorsprong
    Kamer van Koophandel nummer: 01155663
    NL001442341B29
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Oorsprong een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Oorsprong vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Oorsprong kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.