Sir Walter Scott - Scott, Sir Walter-Quentin Durward in dienst

Schrijver:
Titel: Scott, Sir Walter-Quentin Durward in dienst van de Fransen
ISBN: 9027443017
Uitgever:
Bijzonderheden: Quentin Durward in dienst van de Fransen, een historische avonturenroman van sir Walter Scott in de serie Beroemde Avonturen, met tekeningen van Francien van Westering.  Een jonge Schotse boogschutter, die in dienst is van de Franse koning Lodewi...
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Quentin Durward in dienst van de Fransen, een historische avonturenroman van sir Walter Scott in de serie Beroemde Avonturen, met tekeningen van Francien van Westering. 
Een jonge Schotse boogschutter, die in dienst is van de Franse koning Lodewijk de Elfde (1423-1483) krijgt de levensgevaarlijke opdracht een gevluchte gravin naar Luik te brengen.
Het verhaal speelt zich af in de 15e eeuw in de Lage Landen en Frankrijk. Centraal staat het conflict tussen de Franse koning de Elfde, bijgenaamd de Wrede en Karel de Stoute van Bourgondië. In deze machtsstrijd raakt de nogal naïeve maar eerlijke Quentin Durward verzeild, een jonge Schotse boogschutter op zoek naar roem en fortuin. Door een toeval komt hij in dienst van koning Lodewijk. Hij krijgt de levensgevaarlijke opdracht de gevluchte gravin Isabelle de Croye naar Luik te brengen en haar uit handen van de Bourgondiërs zien te houden.
Maar dat is niet makkelijk omdat de koning een vuil spelletje speelt want die heeft haar beloofd aan William de la Marck, het beruchte ‘Everzwijn van de Ardennen’, roofridder en volgeling van Lodewijk, en die is ook op weg naar Luik met de opdracht Lodewijk van Bourbon, prinsbisschop van Luik en bondgenoot van Karel, een kopje kleiner te maken.
Quentin dreigt met zijn beschermelinge in een waar kruitvat terecht te komen…
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sir Walter Scott - Scott, Sir Walter-Quentin Durward in dienst van de Fransen