KAL, JAN (1946) - 1000 sonnetten. 1966 - 1996.

Schrijver:
Titel: 1000 sonnetten. 1966 - 1996.
Taal: Nederlands
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam. 1997. Eerste druk. Gebonden (harde band). Blauw linnen band met rood- en goudopdruk. Zonder stofomslag. Met dubbel leeslint (rood en blauw). 1246 pp. 12,5 x 18,75 x 5 cm. 824 gr. ISBN-10 9038840128. Dundruk.
Bijzonderheden: Zeer fraai exemplaar. Zonder inscripties. Zo goed als nieuw.
Prijs: € 17,50
Verzendkosten: € 7,95 (binnen Nederland)
Meer info:
KAL, JAN (1946)
1000 Sonnetten. 1966 - 1996.





Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam. 1997. Eerste druk. Gebonden (harde band). Blauw linnen band met rood- en goudopdruk. Zonder stofomslag. Met dubbel leeslint (rood en blauw). 1246 pp. 12,5 x 18,75 x 5 cm. 824 gr. ISBN-10 9038840128. Portretfoto auteur voorin Remmelt Daalder, 23 juli 1970. Portretfoto auteur achterin Chris van Houts, 4 oktober 1995. Boekverzorging Jan Willem Stas. Met een kleine 100 pagina's aan registers, waaronder een op Bijbelplaatsen. Dundruk editie.





De sonnetten van Jan Kal zijn glashelder, teder, melancholiek, soms tragisch, en getuigen altijd van groot vakmanschap. Met de bundeling in deze prachtband van 1000 sonnetten wordt het werk van Kal, dat soms alleen in bibliofiele uitgave verkrijgbaar was, voor iedereen toegankelijk.





Het getuigt van een zekere gekte als je, zoals Jan Kal, 51 jaar oud, een verzameld werk kan uitbrengen met daarin 1000 (en 1) sonnetten. Minder gek wordt het als je weet dat het eerste van die duizend (een vertaling van Goethe) geschreven is op negentienjarige leeftijd en dat er daarna stug doorgewerkt is. Een eenvoudige rekensom leert dat het neerkomt op een gemiddelde van ruim één per twee weken. Voor J.C. Bloem een volstrekt onmogelijke opgaaf, maar Gerrit Achterberg komt daar heel dichtbij. Zoals een gedicht van Achterberg bijna blind herkenbaar is, zo zijn ook de sonnetten van Kal dat. Het is moeilijk te zeggen waar dat aan ligt. De keuze van de onderwerpen varieert van het binnenkomen van een spin tot de sterrenhemel, dus dat kan het niet zijn. Eerder ligt het aan de toon, aan de neiging ook het meest verhevene in gewone taal onder woorden te brengen. In dat opzicht lijkt hij wel een beetje op Adwaita, alter ego van J.A. dèr Mouw. Met hem heeft hij ook een voorliefde voor verrassende rijmvondsten gemeen. Deze royale editie is voorzien van elf registers en een dubbel leeslint. Helemaal achterin staat het 1001ste sonnet. (Biblion recensie, Dick Welsinck).

Zeer fraai exemplaar. Zonder inscripties. Zo goed als nieuw.




BOOKNUMBER: 24494
Verder lezen

Willy Demacker Books

zakelijk

Willy Demacker Books uit Amsterdam

Logo Willy Demacker Books

Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even !!! Het overgrote deel van onze boeken staat (nog) niet online.
Mail (willydemacker@gmail.com) of bel/app (0633 700 886) wanneer u een titel zoekt.
Niet geschoten is altijd mis.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

KAL, JAN (1946) - 1000 sonnetten. 1966 - 1996. KAL, JAN (1946) - 1000 sonnetten. 1966 - 1996.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Willy Demacker Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Willy Demacker Books
    Kamer van Koophandel nummer: 33184475
    NL001115019B37
    www.demacker.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.