Mathieu Ficheroux - ‘Suggesties voor Poetry Internati[o]nal 199

Schrijver:
Titel: ‘Suggesties voor Poetry Internati[o]nal 1991’. [ORIGINEEL SCHETSBOEK]
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 650,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
251 x 338 mm. Plastic bindrug met transparant voor- en achterblad. 67 bladen. Gesigneerd door de kunstenaar met viltstift op het voorblad: ‘f~x’. Plastic rug verbruind.

Prachtig origineel schetsboek van de Rotterdamse kunstenaar Mathieu Ficheroux (1926-2003), die in 1991 het eervolle verzoek had ontvangen om de entree en het decor voor het festival Poetry International in De Doelen te ontwerpen.

Geestdriftig maakte Ficheroux ruim 70 originele, kleurrijke ontwerptekeningen van de meest uiteenlopende onderdelen: balies, luifels, podia, pilaren, trappenhuizen. Meestal bedacht hij verschillende uitvoeringen voor hetzelfde decorstuk. In het schetsboek is alles goed te volgen. Eerst had hij het idee om manshoge, staand en liggend geplaatste letters P O E T R Y bij de ingang te zetten, later zag hij die letters als draadplastiek wiegend in de wind voor zich, maar een andere optie was om de letters in kistenhout uit te voeren en op een vorkheftruck te stapelen.

De ruimte tussen de pilaren in de feestzaal wilde de beeldend kunstenaar, op een of andere manier, vullen met teksten van Remco Campert, Bert Schierbeek en anderen. Voor het decor wilde Ficheroux allerlei materialen gebruiken: metaal, hout, prikkeldraad, tule, neon. Als extra toevoeging schetste hij nog een ‘letterencape’ ofwel ‘dichtersmantel’, die door studenten van de Academie voor Beeldende Kunsten kon worden gemaakt, als herinnering aan ‘Keizer Lucebert’.

Voor zijn schetsen gebruikte Ficheroux viltstiften in allerlei kleuren, toelichtingen schreef hij meestal met een rode of zwarte fineliner en nadien voorzag hij sommige bladen op de schrijfmachine van trefwoorden. Sommige schetsen zijn onderaan nog eens gesigneerd en/of gedateerd.

Enerverende opeenstapeling van woorden en beelden, op het laatste blad teruggebracht tot een getypt ‘Voorlopig voorstel’.
Verder lezen

Artistiek Bureau uit Groningen

zakelijk

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mathieu Ficheroux - ‘Suggesties voor Poetry Internati[o]nal 1991’. [ORIGINEEL SCHETSBOEK] Mathieu Ficheroux - ‘Suggesties voor Poetry Internati[o]nal 1991’. [ORIGINEEL SCHETSBOEK]

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Artistiek Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Artistiek Bureau
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Artistiek Bureau
  Kamer van Koophandel nummer: 73792640
  NL002164220B81
  http://www.artistiekbureau.com
 • Na uw bestelling ontvangen u en Artistiek Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Artistiek Bureau vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Artistiek Bureau kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.