Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes

Schrijver:
Titel: Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Van Gennep, Amsterdam
Bijzonderheden: In goede tot zeer goede staat. Ongepagineerd, 20 x 12,5 cm., paperback. Deel 1 verscheen in 1970, deel 12 in 1983. BIJGEVOEGD: Vrouwen & mannen
Prijs: € 32,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Van juli 1970 tot en met 31 december 1987 tekende Peter van Straaten zes dagen in de week de strip Vader & Zoon voor 'Het Parool'. Aangeboden worden de eerste 12 deeltjes in oblong-formaat:
1. Vader & Zn. (1970). Zeer goede staat
2. Vader & Zoon zetten door! (1971). Nieuwstaat
3. Vader & Zoon tegen wil en dank (1972). Rug boven ietsjes beschadigd
4. Vader & Zoon door dik en dun (1973). Zeer goede staat
5. Vader & Zoon in de bocht (1975). Nieuwstaat
6. Vader & Zoon gaan het maken (1976). Zeer lichte waterschade, voornamelijk het omslag
7. Vader & Zoon houden vol (1977). Nieuwstaat
8. Vader & Zoon bakken 'm bruin (1978). Zeer goede staat
9. Vader & Zoon maken het bont (1979). Zeer goede staat
10. Vader & Zoon leveren in (1981). Nieuwstaat
11. Vader & Zoon staan op de tocht (1982). Zeer goede staat
12. Vader & Zoon draven door (1983). Zeer goede staat

Per stuk zijn de deeltjes € 4,50.

Bijgevoegd: 'Mannen & vrouwen' (Van Gennep, 1992).

"Tegen een interviewer van de NRC zei Van Straaten eens dat de vader van Max Pam een van zijn inspiratiebronnen was geweest. ‘Max vertelde mij vaak over zijn vader. Die had zo’n soort vader die het allemaal niet zo zag zitten. Ik was toen al bezig met mijn strip hoor, maar dat sfeertje sprak mij enorm aan. Met dat geruzie, dat gepraat over die meiden van tegenwoordig, dat nieuwerwetse gedoe. Ik geloof wel dat de oude Pam aan die figuur heeft bijgedragen. Toch, hoe je ook over die vader denkt, echt rottig is hij eigenlijk nooit. In wezen lijk ik zowel op die vader als op die zoon. Jazeker, ook op die oude heer. Vaak denk ik hele gemene rechtse dingen. Dingen waar ik dan wel meteen achter denk, hé, wat denk ik nu toch weer.’

Van Straaten was altijd de vader en de zoon, maar de beslissing om te stoppen was snel genomen toen hij door kreeg dat die twee meer en meer op elkaar begonnen te lijken. Er was geen generatieconflict meer, geen tegenstelling. ‘Dan krijg je van die dilemma’s: moet ik de zoon een huis laten kraken? Maar ik weet niet wat er in een kraker leeft, dus ik laat de zoon niet kraken. Dan krijg je: die jongen wordt steeds kleurlozer, die kraakt niet. Hij stemt al niet meer CPN. En PSP stemt hij ook niet meer.’ Van Straaten werd te oud voor de zoon. Hij wist gewoon niet meer wat er bij de jeugd leefde en hij wilde het niet weten ook: ‘Als ik de Haagse Post lees, die spelen in op de jeugd en op de yuppies en daar wil ik allemaal niks mee te maken hebben, met die onzin.’"

(Overgenomen uit het artikel 'De rechtse vader, de linkse zoon' van Jan Postma dat op 7 december 2021 in 'De Groene Amsterdammer' verscheen: https://www.groene.nl/artikel/de-rechtse-vader-de-linkse-zoon)
Verder lezen

Henry Chinaski uit Amsterdam

particulier

Logo Henry Chinaski

Welkom in de virtuele boekwinkel van Henry Chinaski.
Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten. Boeken kunnen op afspraak worden opgehaald (Amsterdam-Noord) tegen betaling vooraf. Verzending vindt altijd plaats via PostNL en met track & trace. Bij verzending worden verzendkosten in rekening gebracht. Indien mogelijk worden zendingen gecombineerd.
Check na het bestellen uw spambox. Het komt voor dat e-mails onbedoeld daarin terecht komen.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes Straaten, Peter van - Vader & Zoon, de eerste 12 deeltjes

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Henry Chinaski

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Henry Chinaski
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Henry Chinaski een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Henry Chinaski vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Henry Chinaski kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.