Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Vries GFK, Han de (samenstelling en vormgeving) - Amsterdam oms

Schrijver:
Titel: Amsterdam omstreeks 1900
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij Amsterdam
Bijzonderheden: november 1962, 4e druk, 232 pagina's, paperback
Prijs: € 4,50
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
231 tekeningen van L.W.R. Wenckebach. Met foto's en teksten van tijdgenoten.

'Amsterdam omstreeks 1900' is, dankzij de speurzin van A.M. van de Waal, voorzitter van de Gemeentelijke Commissie Heemkennis, de eerste uitgave met alle 231 Amsterdam-tekeningen, die L.W.R. Wenckebach tussen 1897 en 1907 maakte en die voor het merendeel verschenen is in het zondagsblad van 'Het Nieuws van de Dag'. Tevens voorzag hij ze voor deze uitgave van nieuwe onderschriften.
Han de Vries, die de samenstelling en vormgeving van 'Amsterdam omstreeks 1900' verzorgde, heeft de tekeningen tot wandelingen langs tien pleinen, van Dam tot Stromarkt, samengevoegd en aangevuld met foto's uit die tijd, van Jacob Olie Jz. e.a. uit de Topografische Atlas van de Gemeentelijke Archiefdienst en met teksten van tijdgenoten: Justus van Maurik - IsaƤk op den Dam, 'Het Jodenkwartier' uit 'Amsterdam in Stukken en Brokken', in 1891 uitgegeven vanwege de Vereeniging tot Bevordering van het Vreemdelingenvertier, Jantje van Leyden (pseudoniem van G.C. Verenet) - Eten en Drinken in Amsterdam (1898) en L.M. Hermans - Krotten en Sloppen (in den Jordaan), een onderzoek naar den woningtoestand te Amsterdam, ingesteld in opdracht van den Amsterdamschen Bestuurdersbond 1901.
De gedichten die iedere wandeling openen en die tezamen een bloemlezing vormen over Amsterdamse pleinen, van Roemer Visscher tot M. Mok, werden verzameld door A.M. van de Waal. Een literatuuropgave van boeken over Amsterdam en een register ronden deze uitgave af.
Verder lezen

Tussen de boeken uit Almere

particulier
Controleer a.u.b. na uw bestelling voor de zekerheid uw ongewenste mail. Een enkele keer komt het voor dat een reactie mijnerzijds daarin terecht komt.
Controleer a.u.b. ook voor de zekerheid het adres wat u opgeeft om het boek naartoe te laten sturen. Het gebeurt namelijk nog weleens dat een opgegeven adres of postcode volgens PostNL onjuist is.
Bij aankoop van meerdere boeken worden de verzendkosten gecombineerd.
Voor verzending naar een adres buiten Nederland gelden andere tarieven dan op deze site bij de boeken staat vermeld.
VERZENDING: Bestellingen worden 1x per week, doorgaans op donderdag of vrijdag, naar de post gebracht.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vries GFK, Han de (samenstelling en vormgeving) - Amsterdam omstreeks 1900