Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Witkamp, P.H. - Amsterdam in (50) schetsen

Schrijver:
Titel: Amsterdam in (50) schetsen
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: herdruk van een uitgave uit 1862, welke druk staat niet vermeld, 236 pagina's, gebonden met stofomslag
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Amsterdam was ook in de vorige eeuw reeds een wereldstad met monumentale bouwwerken, die voor een groot deel reeds de eeuwen hadden getrotseerd. Tot in onze dagen zijn de meeste behouden gebleven, zij het nu in een omgeving van ratelende trams, straaljagers die de geluidsbarrière doorbreken in de lucht en verstikkende uitlaatgassen van voortrazende auto's op de grond. Het was toen een stad met voetgangers en een enkel rijtuig, een voerman met zijn trekpaarden en rustig voortglijdende schuiten en scheepjes over de grachten. Iedereen had alle tijd van de wereld om zich her- of derwaarts te begeven en om zich heen te kijken hoe de stad eruit zag. Het is de grote verdienste van de schilders uit alle tijden geweest dat zij hun indrukken met hun penseel voor het nageslacht hebben vastgelegd. In het bijzonder geldt dit voor de kunstenaar W. Hekking Jr. dat hij dit voor Amsterdam heeft gedaan.
In vijftig werken, waarvan in dit boek reproducties zijn opgenomen naar de oorspronkelijke litho's, gaf hij een beeld van Amsterdam zoals het toen was. De scheepswerf op het Kattenburg, het Zeemanshuis op het Kadijksplein, het gebouw van de Nederlandsche Handel-Maatschappij aan de Herengracht, het Oost-Indisch Huis aan de Hoogstraat bijvoorbeeld bewijzen dat Amsterdam meetelde als hoofdstad van een zeevarende natie.
Het merkwaardige van dit boek is dat niet de schilderstukken zijn gebruikt tot verluchting van de tekst, zoals gewoonlijk gebeurt, maar dat de tekst werd geschreven als toelichting op de afbeeldingen. P.H. Witkamp vertelt wat tijdgenoten van de schilder, die alles wisten van het onderwerp waarover in dat speciale hoofdstuk wordt gesproken, uit hoofd van hun werkzaamheden of bijzondere belangstelling hem daarover meedeelden. Met deze uitgave herleeft de schoonheid van Amsterdam uit de vorige eeuw.'
Verder lezen

Tussen de boeken uit Almere

particulier
Controleer a.u.b. na uw bestelling voor de zekerheid uw ongewenste mail. Een enkele keer komt het voor dat een reactie mijnerzijds daarin terecht komt.
Controleer a.u.b. ook voor de zekerheid het adres wat u opgeeft om het boek naartoe te laten sturen. Het gebeurt namelijk nog weleens dat een opgegeven adres of postcode volgens PostNL onjuist is.
Bij aankoop van meerdere boeken worden de verzendkosten gecombineerd.
Voor verzending naar een adres buiten Nederland gelden andere tarieven dan op deze site bij de boeken staat vermeld.
VERZENDING: Bestellingen worden 1x per week, doorgaans op donderdag of vrijdag, naar de post gebracht.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Witkamp, P.H. - Amsterdam in (50) schetsen