Blaman, Anna - Vrouw en vriend / druk 5

Schrijver:
Titel: Vrouw en vriend / druk 5
ISBN: 9789029001274
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff, Uitgeverij
Bijzonderheden: 5e druk 1958, pocket, 191pp, goed
Prijs: € 3,75
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
In zijn vriendschap en liefde stuit een jonge man op niet te verwezenlijken illusies en door innerlijke conflicten veroorzaakte eenzaamheid.

George Blanka is een jongen van begin twintig die een baan heeft bij een krant waar hij wekelijks een verhaaltje voor schrijft, later in het boek moet hij van zijn baas geschiedenis-verhalen schrijven die betrekking hebben op zijn omgeving.
Hij heeft bij een wat oudere vrouw in huis zijn eigen kamer waar hij altijd zijn eten gebracht krijgt. George vertelt aan het begin van het verhaal over zijn enige echte liefde Sara, die hem verliet voor een ander. Ze waren samen op vakantie geweest naar Zwitserland en zaten in de trein onderweg naar Basel. Bij hen in de coupé was een man gekomen waarmee ze gezellig hadden gepraat en gegeten, pas later die avond krijgt George door dat Sara zich aangetrokken voelt tot deze man, maar hij weet dat hij er niks aan kan doen en laat het voor wat het is. Sara heeft hem gezegd dat ze niet echt van hem houdt, ze is niet verliefd op hem, maar dat maakt George niet uit als hij bij haar kan zijn en van haar gezelschap kan genieten. Op het station aangekomen gaan ze ieder hen eigen weg.
Jonas is een goede vriend van George, hij is ongeveer 5 jaar ouder. Als ze op een dag samen naar Rustoord gaan, een inrichting, vertelt Jonas aan George dat hij verliefd is op een van de zusters daar. Al langere tijd bezoekt hij trouw iedere week Rustoord zodat hij haar kan zien. Nu had hij eindelijk de moed om haar te vertellen wat hij voor haar voelde en bleek dat de zuster, Marie, hetzelfde over hem dacht, hoewel nog in mindere mate. Ze gaan een paar keer samen uit en naarmate ze meer met elkaar omgaan, des te leuker Marie Jonas gaat vinden.
Op een gegeven moment besluit George om Sara te gaan opzoeken in het huis waar zij een kamer heeft maar als ze daar aankomt hoort hij dat ze naar een concert is van een man waar op ze verliefd is en deze man is ook verliefd op haar.
Wanneer de moeder van de vrouw waar George in huis woont, overlijdt, komt hij Sara tegen, voor het eerst weer sinds een hele lange tijd. Als ze elkaar zien, realiseert George zich pas goed hoe erg hij Sara heeft gemist en ze komen dan ook weer bij elkaar. Eerst is George heel erg blij dat om weer terug te zijn bij Sara maar hij merkt dat het hem geen voldoening geeft, omdat Sara niet echt van hem houdt. Aan het eind van het boek als George op weg is naar zijn kamer begint hij na te denken over zijn gevoel, hoe eenzaam hij zich vaak voelt en bedenkt zich dat hij misschien wel niet van Sara houdt, maar graag van zijn eenzaamheid wil afkomen en dat hier hierdoor weg probeert te vluchten van zijn eenzaamheid.
Verder lezen

ASSELT uit Zutphen

particulier
Binnen 3 dagen krijgt u bericht van mij, als dat niet zo is kijk u dan in de SPAM van u mail.
Als u vragen heeft over het boek mag u altijd bellen
Met vriendelijk groet,
Boekwinkeltjes Asselt
Bert van Asselt
06-51955398

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Blaman, Anna - Vrouw en vriend / druk 5 Blaman, Anna - Vrouw en vriend / druk 5

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij ASSELT

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met ASSELT
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en ASSELT een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ASSELT vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • ASSELT kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.