boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

israel, frank - Astronomie in beweging

Schrijver:
Titel: Astronomie in beweging
ISBN: 9789010105875
Uitgever: RBI
Bijzonderheden: 1976, paperback212pp goede staat 9789010105875 053
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Duizenden jaren lang heeft de sterrenhemel een enorme aantrekkingskracht uitgeoefend op de mensheid. Het grootste deel van deze tijd was het oog het enige waarnemingsinstrument.
Thans maken wij een nieuwe doorbraak in de sterrenkunde mee, die het gevolg is van de enorme ontwikkeling van de techniek. De beschikbaarheid van de geavanceerde elektronische instruimenten, snelle computers, raketten en kunstmanen brengt opnieuw een sterke verbetering van de gevoeligheid en het scheidend vermogen met zich, waardoor men opnieuw meer hemellichamen in veel groter detail kan waarnemen. Maar nog veel belangrijker dan dit is de ontsluiting van nieuw golflengtegebieden: het radiogebied, het ultraviolette gebied, het infrarode gebied, het Rontgen en het gammagebied. Deze veelheid van nieuwe gegevens voert tot een ongekende verdieping en vernieuwing van de inzichten.

Astronomie in beweging neemt de lezer mee op een fascinerende reis door het heelal. allereerst wordt een indruk gegeven van de afstanden. Daarbij behoort een bespreking van de wijze waarop men in de sterrenkunde deze fundamentele grootheid bepaalt. Vervolgens komt een overzicht van het planetenstelsel. Met een beschouwing over het ontstaan van sterren en de laatste levensstadia van sterren verwijderen wij ons verder van het aardse huis. Een schaalvergroting betekent het beschouwen van geheel melkwegstelsels, waarbij vooral aandacht wordt besteed aan de spiraalstructuur van vele stelsels en de explosieve activiteiten in de kernen van sommige Met een beschouwing over het heelal als geheel en een beschrijving van de sterrenkundige methoden en technieken wordt het boek afgerond.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

israel, frank - Astronomie in beweging