Staatsrecht

Schrijver:
Titel: Staatsrecht
ISBN: 9789013163872
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Bijzonderheden: 2022 Gebonden
Prijs: € 74,00
Verzendkosten: Gratis (binnen Nederland)
Meer info:

Flaptekst

Deze handzame praktijkgids bevat alle noodzakelijke kennis van het geldende staatsrecht en de werking daarvan, evenals de onderliggende verhoudingen en structuren. Deze 14e druk staat vol details en concrete voorbeelden uit de rechtspraak, de wetgeving en de politieke praktijk en is een toonaangevende uitgave voor zowel HBO als WO als in de praktijk. Het staatsrecht lijkt misschien een stabiel en vast gegeven, toch vinden er vele abrupte en geleidelijke wijzigingen plaats. Denk aan de ontwikkelingen rond de Covid-19 pandemie met consequenties op het terrein van het noodrecht, uitoefening van grondrechten en de werking van vertegenwoordigende lichamen. Daarnaast heeft ook de kindertoeslag- affaire een grote impact op het openbaar bestuur en de rol van vele staatsrechtelijke actoren. Bovendien leidden de verkiezingen van 2021 tot een - meer dan ooit - versnipperd parlement. In Staatsrecht worden deze en vele andere constitutionele kwesties gedetailleerd beschreven en geanalyseerd. De kwesties worden in context geplaatst, omdat het niet alleen om de details en veranderingen gaat, maar ook om het totale plaatje van een parlementair bestel. Deze 14e druk bevat alle noodzakelijke kennis van het staatsrecht en de werking daarvan, evenals de onderliggende verhoudingen en structuren. Deze mate van gedetailleerdheid, reflectie en omvang maken de uitgave uniek. Het is een hanteerbaar en praktisch boek dat het noodzakelijke houvast biedt om nieuwe ontwikkelingen te kunnen plaatsen en kritisch te bezien. De structuur van deze 14e druk is drastisch veranderd om recht te doen aan de verbanden en de oude staatsrechtelijke vraagstukken van democratie, machtsevenwicht en begrenzing van macht en rechtsstaat in de nieuwe context van internationalisering. Ook grote maatschappelijke vraagstukken betreffende milieu, migratie en de pandemie worden besproken. Daarnaast komen deze actuele ontwikkelingen en onderwerpen aan bod: het eindrapport van de Staatscommissie Remkes met plannen voor staatsrechtelijke vernieuwing de discussies over een nieuwe bestuurscultuur de werking van en onvrede met de werking van het parlementair stelsel de internationalisering de impact van de EU op nationale constitutionele verhoudingen de rol van de rechter de toetsing aan internationale grondrechten Staatsrecht is met name geschreven voor bachelor- en masteronderwijs aan instellingen van wetenschappelijk en hoger-beroepsonderwijs. De titel bevat echter een dusdanige gelaagdheid, waardoor het ook zeer bruikbaar is als naslagwerk.

Verder lezen

Boekstra uit Nijverdal

zakelijk

Logo Boekstra

Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs.
Verzendkosten 1,75 euro per zending binnen Nederland, vanaf 19,90 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland.
Verzendkosten België 3,95 euro per zending.
Bij bestellingen van 10 euro of minder zijn de verzendkosten hoger; zie vermelding bij het boek.
Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking.
De actuele levertijd kunt u vinden op onze website.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Staatsrecht

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekstra

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Dit boek is nieuw
  • U ontvangt bij ons altijd de laatste beschikbare druk
  • Daarom kan de getoonde afbeelding afwijken van het werkelijke boek
  • Van toepassing zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden Boekstra
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekstra een bevestiging per e-mail
  • U handelt deze bestelling rechtstreeks af met Boekstra. In de e-mail staan de naam,adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekstra vermeld
  • Boekstra kan betaling vooraf vragen
  • Bekijk hier de algemene voorwaarden van Boekstra.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.