boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Dostojewski - Schuld en boete

Schrijver:
Titel: Schuld en boete
ISBN: 9789020404197
Uitgever: Veen/Kosmos/Z & K/Servire
Bijzonderheden: 1974, amstel paperback 479p goede staat 9789020404197 093 Dostojewski's beroemde, waarschijnlijk meest gelezen roman wordt nu in een nieuwe vertaling uit het Russisch aan de Nederlandse lezers aangeboden onder de titel, die enigszins vrij is weergege
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dostojewski's beroemde, waarschijnlijk meest gelezen roman wordt nu in een nieuwe vertaling uit het Russisch aan de Nederlandse lezers aangeboden onder de titel, die enigszins vrij is weergegeven, maar die een vertrouwde klank voor ons heeft: Schuld en boete. Dit boek, dat in 1867 verscheen, is de eerste van de zgn. grote romans van Dostojewski. Hierin is de hoofdlijn strakker vastgehouden dan bij deze schrijver soms het geval is. Het is de geschiedenis van de geestelijk en sociaal onderkomen student Raskoljnikow, die door een 'Napoleontische' daad zijn gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid tracht te handhaven en een moordenaar wordt. Later komt hij door zijn liefde voor het gevallen meisje Sonja, die verheffend op hem werkt, tot vrijwillige schuldbetekenis. Deze hoofdlijn wordt met andere gecombineerd en vaak erdoor gekruist. Dit gebeurt voornamelijk, doordat Dostojewski naast de donkere figuur van de hoofdpersoon de lichte gestalte plaatst van zijn zuster Doenja, die in haar ongereptheid en zuivere bedoelding wordt bedreigd door duistere elementen als Loedjin en Swidrigïlow. Deze samenstelling levert een grootse dramatische schildering op. Ook in de nevenpersonen van de handeling zijn er vele die door de fijne en diepgaande karakteristiek van de schrijver een onvergetelijke indruk maken.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dostojewski - Schuld en boete