J.R.R. Tolkien - Der Hobbit oder Hin und zurück

Schrijver:
Titel: Der Hobbit oder Hin und zurück
ISBN: 9783608938050
Uitgever: Klett Cotta Verlag
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 3,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Der Hobbit oder Hin und zurück, geschreven door J.R.R. Tolkien, is een fantasyroman die voor het eerst werd gepubliceerd in 1937. Het boek is een prequel op Tolkien's bekende trilogie, In de Ban van de Ring, en vertelt het verhaal van Bilbo Balings, een hobbit die onverwachts wordt meegesleurd in een groots avontuur.

Het verhaal begint in de idyllische wereld van de hobbits, waar Bilbo Balings in zijn comfortabele hol in de Gouw woont. Op een dag wordt hij bezocht door de tovenaar Gandalf, die hem uitnodigt om deel te nemen aan een gevaarlijke queeste. Bilbo, die gewend is aan een rustig leven vol comfort, is aanvankelijk terughoudend, maar uiteindelijk stemt hij toe om de dwergen te vergezellen op hun zoektocht naar de verloren schat van de dwergenkoning Thorin Eikenschild.

Samen met de dertien dwergen begint Bilbo aan een reis door Midden-aarde, waar ze te maken krijgen met talloze gevaren en ontmoetingen met vreemde wezens. Ze doorkruisen donkere bossen, beklimmen besneeuwde bergen en moeten het opnemen tegen de kwaadaardige draak Smaug, die de schat bewaakt. Onderweg ontdekt Bilbo zijn moed en vindingrijkheid, en groeit hij uit tot een onverwachte held.

Der Hobbit is een meeslepend avontuur dat zowel jonge als volwassen lezers aanspreekt. Tolkien's gedetailleerde beschrijvingen van de landschappen en wezens van Midden-aarde creëren een levendige en betoverende wereld. De personages zijn levendig en goed ontwikkeld, met Bilbo als een sympathieke en herkenbare hoofdpersoon. De interactie tussen de dwergen en Bilbo zorgt voor humor en spanning, en de queeste zelf is gevuld met onverwachte wendingen en spannende momenten.

Naast het avontuurlijke aspect, bevat Der Hobbit ook thema's als moed, vriendschap en de kracht van een gewoon persoon om het onmogelijke te bereiken. Het boek laat zien dat zelfs de meest onwaarschijnlijke helden in staat zijn om grote dingen te bereiken als ze hun angsten overwinnen en hun ware potentieel ontdekken.

Der Hobbit is een tijdloos meesterwerk van de fantasyliteratuur en heeft een blijvende invloed gehad op het genre. Het boek heeft generaties lezers geïnspireerd en blijft een geliefde klassieker. Het is een must-read voor iedereen die houdt van avontuur, fantasie en een meeslepend verhaal dat de verbeelding prikkelt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.