S. Cremer - Aan de man brengen handboek seksuele voorlichting

Schrijver:
Titel: Aan de man brengen handboek seksuele voorlichting aan jongens
ISBN: 9789066651630
Uitgever: Rutgers Stichting/Stephan Cremer uitgeverij SWP Utrecht 1995 9066651636 9789066651630
Bijzonderheden: softcover 127pp zeer goed, afb. in zw/wit, schaars
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 20,80
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Sekse-specifiek werken met jongens heeft nog maar een korte geschiedenis. De oorsprong van sekse-specifiek werken ligt in het feminisme. Van daaruit was het vooral gericht op meisjes en vrouwen(groepen). Ook seksuele voorlichting was in het verleden, voordat het bestaan van de ziekte aids bekend werd, vooral gericht op meisjes.
De noodzaak om het condoomgebruik te propageren toonde het gebrek aan werkwijzen om jongens te benaderen op het gebied van seksualiteit en intimiteit.
Het gaat bij sekse-specifiek werken niet alleen om de inhoud van het voorlichtingsmateriaal; het gaat vooral om hoe deze inhoud overgebracht wordt.
Dit boek is geschreven voor iedereen die met jongens werkt. Naast het eerste deel, waarin de achtergrond van het jongens-specifiek werken wordt omschreven, wordt in het tweede deel de praktijk van het werken met jongens beschreven. Dit deel bevat vele werkbladen met praktische oefeningen en jongeren komen aan het woord om te verduidelijken hoe zij seksualiteit en intimiteit beleven. De thema's die in dit deel aan de orde komen zijn:
- van jongen tot man;
- lichamelijke ontwikkeling;
- SOA-preventie en anticonceptie;
- de goede minnaar.

'Als jongen moet je alles weten', is een stereotiep beeld. Het maakt het stellen van vragen over deze onderwerpen voor een jongen niet makkelijk. Maar, ook de voorlichter heeft geen eenvoudige taak. Jongens specifiek voorlichten betekent: vanuit het perspectief van jongens naar seksualiteit durven kijken, zonder de doelstelling van voorlichting uit het oog te verliezen. In dit boek worden beide, perspectief èn doelstelling, samengebracht.

De uitgave is voorzien van een 'materialenlijst' en een 'adressen-lijst'.
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

S. Cremer - Aan de man brengen handboek seksuele voorlichting aan jongens

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met hasselman
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Hasselman
  Kamer van Koophandel nummer: 51639181
  139540805B02
 • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • hasselman kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.