Strien Kees van / Jansen H.P.H. Dr. / samenstelling Velema Willem.

Schrijver:
Titel: Vaderlandse Geschiedenis, 6 delen in cassette
ISBN: 9789027413475
Taal: Nederlands
Uitgever: ZIN/bol.com/Spectrum 2005
Bijzonderheden: 2005, paperback, 21,5 x ,13,5 x 21,5 cm, paar illustraties, 3000 gr.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zes boeken in nieuwstaat. In kartonnen cassette die wel wat gebruikssporen heeft.

Samenvatting
Kalendarium - Geschiedenis van de Lage Landen in jaartallen Chronologisch overzicht van de geschiedenis van de Lage Landen, van de prehistorie tot de tweede helft van de twintigste eeuw.

Ieder tijdperk wordt voorafgegaan door een algemene beschouwing over de sociaal-economische, godsdienstige en culturele ontwikkelingen. Een uitgebreid register is toegevoegd, zodat makkelijk het juiste jaartal bij een gebeurtenis kan worden gezocht.

Het standaardwerk van mediëvist H.P.H. Janssen. Geschiedenis - 20 eeuwen geschiedenis van A tot Z Ruim 3000 begrippen die in de meest brede zin te maken hebben met geschiedenis en aanverwante vakgebieden. De onderwerpen worden in heldere taal uitgelegd en in hun historische context geplaatst. Een onmisbaar opzoekboek voor wie op de hoogte wil blijven van maatschappelijke ontwikkelingen en inzicht wil hebben in historische achtergronden. Historische gebeurtenissen van de lage landen De gebeurtenissen die de lage landen in de periode 1000-2000 hebben beroerd. Een greep uit de inhoud: Alva en de tiende penning, witte mars, muiterij breekt uit op de zeven provicien, ijzerlinie, Kongo wordt onafhankelijk, gijzelingsacties van de Zuid-Molukkers, patriotten aan de macht, slag bij Nieuwpoort, slag bij Waterloo, beeldenstorm raast door het land, spoorwegstaking van 1903, prins van Oranje landt in Scheveningen, gebroeders de Witt worden gelyncht, Spaanse furie en Pacificatie van Gent, de zoen van Delft, Rotterdam gebombardeerd, palingoproer in de Jordaan, Tiendaagse veldtocht in Belgie, slavernij in Suriname wordt afgeschaft, de nacht van Schmelzer. Historische gebeurtenissen van de Europese wereld De gebeurtenissen die bepalend zijn geweest in het verleden van ons land en de Europese landen om ons heen. Een greep uit de inhoud: De godsdienstvrede van Augsburg, onthoofding van Karel I, Encyclopedie, Glorious Revolution, Oktoberrevolutie, Suezcrisis, Lodewijk XIV betrekt Versailles, De Ierse hongersnood, Schoten in Sarajevo, D-day, Copernicus, Hitler aan de macht, Italiaanse eenwording, 1848, Mars op Rome, Bartolomeusnacht, Turken voor Wenen, Abelard en Heloise, Het congres van Wenen, Opiumoorlog, Stoommachine van Watt, Bestorming van de Bastile Geschiedenis van de Middeleeuwen Naast de algemene geschiedenis van de Middeleeuwen en de historische ontwikkeling van de grote buurlanden komt in dit boek de geschiedenis van de Lage landen in deze periode uitvoerig ter sprake. In deze editie zijn de opzet en het bijzondere karakter van dit inmiddels klassieke boek gehandhaafd. Toegevoegd zijn inleidende teksten bij ieder hoofdstuk en een vijftiental kaarten. In dit boek wordt op heldere wijze de kennis samengevat die schrijvers van monografieen over speciale onderwerpen bij hun lezers als bekend veronderstellen. De ontdekking van de Nederlanden De ontdekking van de Nederlanden neemt de lezer mee op reis met Britse en Franse reizigers die in de periode 1750-1795 de Lage Landen bezochten. Door de observaties ontstaat niet alleen een verrassend en levendig beeld van de eigenaardigheden en gewoontes van de zwierige zuiderlingen en de steile Hollanders, maar krijgen we ook inzicht in de culturele, politieke, economische en godsdienstige aspecten van de Nederlanden in de achttiende eeuw.

Geschiedenis 20 eeuwen van A tot Z. Kalendarium, geschiedenis van de Lage Landen in jaartallen. De ontdekking van de Nederlanden. Geschiedenis van de Middeleeuwen. Historische gebeurtenissen van de Lage Lande 1000-2000. Historische gebeurtenissen van de Europese wereld 1000-2000
Verder lezen

Leeszaal Vreewijk

zakelijk

Leeszaal Vreewijk uit Rotterdam

Logo Leeszaal Vreewijk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Strien Kees van / Jansen H.P.H. Dr. / samenstelling Velema Willem. - Vaderlandse Geschiedenis, 6 delen in cassette Strien Kees van / Jansen H.P.H. Dr. / samenstelling Velema Willem. - Vaderlandse Geschiedenis, 6 delen in cassette

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Leeszaal Vreewijk

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Leeszaal Vreewijk
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Stichting Leeszaal Vreewijk
    Kamer van Koophandel nummer: 65029704

    www.leeszaalvreewijk.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Leeszaal Vreewijk een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Leeszaal Vreewijk vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Leeszaal Vreewijk kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.